Великобагачанська громада
Полтавська область, Миргородський район

Інформаційний бюлетень № 11(80)

Дата: 07.08.2017 09:27
Кількість переглядів: 778

НАША ГРОМАДА

Інформаційний бюлетень № 11 (80)

3.08.2017

 

29 липня у Великій Багачці перебував з візитом полковник Сергій Лісовий, голова Всеукраїнського союзу воїнів-десантників. Він зустрівся із селищним головою Юрієм Саковським, депутатом селищної ради Сергієм Ярошенком, групою воїнів-десантників різних поколінь з числа жителів та гостей Великої Багачки. З нагоди наближення Дня високомобільних десантних військ Сергій Лісовий вручив відзнаки Всеукраїнського союзу та командувача ВДВ країни селищному голові, ветеранам-десантникам Андрію Сидоруку, Олексію Гирьці, Володимиру Галенку, Миколі Ляху. Селищна рада дякує співгромадянам, які доклали руку до завершення будівництва пам’ятного знаку воїнам-десантникам на вулиці Набережній. Спасибі Федору Марченку, Володимиру Галенку, Олександру Троньку, Олексію Гирьці, Миколі Мазуру, Сергію Кучеру, Михайлу Приходьку, Сергію Проскурі, Олексію Луценку.

День села у Якимовому відзначався 29 липня. В ньому брали участь селищний голова Юрій Саковський, його заступник Анатолій Каленіченко, депутати селищної ради Владислав Тронько і Сергій Овчаренко. Жителям та гостям села була запропонована велика культурно-розважальна програма, організована директором місцевого сільського будинку культури Тамарою Тронько і Владиславом Троньком. На завершення свята перед учасниками свята виступив запрошений Сергієм Овчаренком ансамбль «Джерело» з Києва.

У Пушкаревому День села святкували 28 липня. В урочистостях брали участь селищний голова Юрій Саковський, виконувач обов’язків старости Лідія Гордусенко, депутат селищної ради Олександр Великий. Завдяки підтримці спонсорів майже кожен учасник Дня села отримав святковий подарунок.

Інженер-землевпорядник Тетяна Гладка і депутат селищної ради Віктор Бутенко здійснили робочу поїздку до Якимового. Метою поїздки було вивчення ситуації із землекористуванням на території старостинського округу та пошук шляхів вирішення проблемних питань.

Аналогічна поїздка робочої групи в складі Тетяни Гладкої, начальника відділу надання адміністративних послуг селищної ради Сергія Андріященка і депутата селищної ради Петра Корнієнка мала місце до Радивонівки. В процесі поїздки відбувся розгляд звернень громадян із земельних питань та з’ясування загальної ситуації із землекористуванням в громаді.

В ніч з 28 на 29 липня шквальний вітер у Великій Багачці спричинив падіння аварійних дерев та перебої в електропостачанні. Дякуємо працівникам відділу благоустрою селищної ради (начальник Владислав Третяк) і Красногорівської філії ПАТ «Полтаваобленерго» (начальник Олександр Сонич) за швидку і ефективну ліквідацію наслідків стихії.

Селищний голова Юрій Саковський, його заступники Анатолій Каленіченко і Віктор Беркало, директор комунального підприємства «Великобагачанський житлосервіс» Євгеній П’ятак відвідали дитячий спортивно-оздоровчий табір християн віри євангельської (п’ятидесятників), який розташувався на лівому березі Псла неподалік Великої Багачки. Представники місцевого самоврядування побажали керівництву і вихованцям табору приємного відпочинку і обговорили питання утилізації відходів діяльності табору. Керівництво табору пообіцяло зразковий санітарний стан місцевості після завершення його діяльності.

Завдяки старанням орендарів ставків Сергія Ситника і Олександра Петренка, а також активістів громадського об’єднання «Рибачок» (голова Василь Проскура) в річку Затон додатково запущені (на додаток до повідомлення в попередньому номері «НГ») ще 250 кілограмів зарибка карася.

Селищний голова Юрій Саковський привітав працівників районного відділення поліції ГУ Національної поліції України в Полтавській області з професійним святом. Він вручив подяку селищної ради Богдану Філіпову — оперуповноваженому карного розшуку Великобагачанського підрозділу.

На узбіччі  автошляху Велика Багачка — Поділ на території села Байрак розташовувалися кілька аварійних дерев, які загрожували нормальному руху транспорту. Завдяки старанням депутата селищної ради Володимира Журавля, який погодив видалення цих дерев в обласних органах екологічного контролю та організував їх спилювання, небезпеки вдалося уникнути.

2 серпня День високомобільних  десантних військ України відзначали колишні десантники різних поколінь. Святкування, у якому брав участь селищний голова Юрій Саковський, розпочалося біля пам’ятного знака на вулиці Набережній у Великій Багачці і продовжилося на березі Псла. В ході урочистостей відзнаками Всеукраїнського союзу воїнів десантників були нагороджені жителі Великої Багачки, які проходили службу в лавах ВДВ або допомагали ветеранам-десантникам у їх діяльності — Федір Марченко, Володимир Галенко, Олександр Тронько, Олексій Гирька, Микола Мазур, Сергій Кучер, Михайло Приходько, Сергій Проскура.

В першому турі другого кола першості району з футболу зустрічалися: Радивонівка — Байрак 1:4; Гоголеве — Довгалівка 5:0; Багачка Перша — Степанівка 1:7; Устивиця — Білоцерківка 1:2. В наступному турі 5 серпня зустрічаються: Байрак — Устивиця (у Великій Багачці), Довгалівка — Радивонівка, Багачка Перша — Білоцерківка (в Семенівці), Степанівка — Гоголеве.

 

Офіційні, неофіційні свята і пам’ятні дати в Україні наступного тижня

6 серпня — День Повітряних Сил Збройних Сил України; Міжнародний день «Лікарі світу за мир», День Хіросіми.

8 серпня — День військ зв’язку України; День альпініста; Міжнародний день кішок.

9 серпня — Міжнародний день корінних народів світу.

12 серпня — Міжнародний день молоді.

 

Хай вам щастить!

ПРЕС-СЛУЖБА ВЕЛИКОБАГАЧАНСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ

 

                                                                                                                    шеф-редактор Анатолій КАРПОВ

 

 

 

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь