A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великобагачанська громада
Полтавська область, Миргородський район

Інформаційний бюлетень №3 (72)

Дата: 14.06.2017 09:25
Кількість переглядів: 800

                                                                            НАША ГРОМАДА

                                                            Інформаційний бюлетень № 3 (72)

                                                                                   9.06.2017

 

4 червня у Якимовому відбулося святкування Дня Святої Трійці. Святкування розпочалося, за ініціативи депутата селищної ради Сергія Овчаренка, освяченням хреста, встановленого в центральній частині села, де у подальшому має постати каплиця. Жителів та гостей Якимового привітали селищний голова Юрій Саковський, виконувач обов’язків старости Олександр Лобур, начальник відділу освіти РДА Ірина Бережна. В подальшому свято мало вигляд концерту мистецьких колективів Радивонівки, Багачки Першої, Якимового та Балюків. Учасники свята мали можливість скуштувати безкоштовний плов, придбати інші продукти харчування. Дякуємо Олександру Лобуру за чудову організацію святкування Трійці, в. о. старост Ніні Большачковій, Лідії Гордусенко, Лідії Філіпенко за активну участь в заходах. Дякуємо голові фермерського господарства Анатолію Мірошниченку за матеріальну і організаційну допомогу в проведенні свята, дякуємо директору районного методичного центру народної творчості Наталії Чобітько і режисеру  свята Тетяні Кононенко.

 

Група жителів громади, до складу якої входили працівниця селищної ради Галина Гирька та відомий краєзнавець, автор кількох книжок про Велику Багачку Юрій Осовський, побувала на найвищій вершині України — Говерлі —  доставила туди селищний прапор та сфотографувалися на його фоні.

 

31 травня у Великій Багачці відбулося святкування Дня захисту дітей. Селищний голова Юрій Саковський привітав дітей-учасників подій і вручив дипломи за підписом астронавта, Героя України Леоніда Каденюка переможцям конкурсу дитячих малюнків «Космічні фантазії». Дипломами нагороджені Іван Овчаренко, Ярослав Ярошенко, Аліса Білецька, Софія Чишко, Анастасія Чишко, Єва Орчакова, Єлизавета Гошовська, Олександр Кір’ян, Маргарита Пузій, Єлизавета Тронь, Владислав Проскура, Владислава Іваненко, Дмитро Шепель, Денис Саленко, Дарина Проскура. Святкування були продовжені концертом вихованців районного будинку творчості дітей та юнацтва.

 

На чергову нараду селищного голови з виконувачам обов’язків старост та спеціалістами виконавчого апарату був запрошений керуючий районною аптечною мережею комунального підприємства «Полтавафарм» Павло Кравченко. Головна мета зустрічі — організувати доставку пільгових та безкоштовних ліків відповідним категоріям населення. Внаслідок тривалої і непростої розмови алгоритм вирішення проблеми був віднайдений. Основа його — клієнт-пільговик здає рецепт до найближчої аптеки, а за кілька днів отримує необхідні ліки з головної аптеки підрозділу «Полтавафарму».

 

30 травня відбулося громадське обговорення в Балюках за участі місцевих жителів, селищного голови Юрія Саковського, його заступника Анатолія Каленіченка, в. о. старости Олександра Лобура, депутата селищної ради Василя Вишаря. Загалом до влади були поставлені близько 20 питань, що потребують негайного вирішення.

 

Аналогічне громадське обговорення відбулося також у Радивонівці. В ньому брали участь Юрій Саковський, в. о. старости Лідія Філіпенко, депутат селищної ради Оксана Івченко, працівники школи, амбулаторії, поштового відділення, агрофірми «Україна». В ході зібрання були обговорені найбільш актуальні питання місцевого життя, поставлені завдання для органів місцевого самоврядування.

 

Привезеним з гірничо-збагачувального комбінату, що у Горішніх Плавнях, щебенем виконаний ремонт під’їзду до кладовища у Степанівці та одну з вулиць Володимирівки. Виконана відсипка щебенем майданчика в Балюках, де зазвичай відбувається свято Дня села. У подальшому планується асфальтування цього майданчика.

 

Дякуємо жителям громади Надії Тронько і Марії Пасько за надані розсаду та насіння квіткових рослин, які висаджені в громадських місцях Великої Багачки.

 

Напередодні Дня працівників водного господарства селищний голова Юрій Саковський зустрівся з працівниками дільниці Хорольського управління водного господарства, привітав з майбутнім святом та вручив подяку селищної ради працівникові управління Володимиру Науменку.

 

У приміщенні Степанівської загальноосвітньої школи І—ІІ ступенів виконана заміна двох віконних блоків та вхідних дверей. Продовжується робота з прибирання та благоустрою територій населених пунктів.

 

Селищний голова Юрій Саковський брав участь у випускному ранку в Степанівському ДНЗ, зустрівся з працівниками колишньої сільської ради, школи, будинку культури, учасниками хорового колективу.

 

 

31 травня — 1 червня радники селищного голови Анатолій Карпов і Сергій Семенюта брали участь у семінарі, що проводився у Полтаві громадською організацією «Товариство Лева» за сприяння Корпусу миру США та Британської Ради для представників новостворених об’єднаних територіальних громад. Мета заходу — тренінг з планування діяльності органів місцевого самоврядування, зокрема зі створення стратегічних планів ОТГ.

 

В Балюках (хут. Бочкарі) відремонтована гребля пошкоджена навесні нинішнього року талими водами. Це дало змогу забезпечити безперешкодний проїзд транспорту в даній частині села.

 

В Семенівці проведений ямковий ремонт частини вулиці Центральної.

 

9 червня відбулася сходка жителів Якимового (вул. Лугова). Сходка відбувалась за участі селищного голови Юрія Саковського та в. о. старости Олександра Лобура. Головна тема зібрання — ремонт проїжджої частини названої вулиці.

 

Позачергове засідання земельної комісії селищної ради за участі селищного голови Юрія Саковського, його заступника Анатолія Каленіченка, в. о. старости Олександра Лобура, депутатів Антоніни Живолуп, Петра Корнієнка, Сергія Овчаренка,  Віктора Бутенка та ряду запрошених спеціалістів мало місце на околиці Балюків на місці нещодавно ліквідованого сміттєзвалища. Учасники засідання зафіксували факт повної рекультивації даної земельної ділянки.

 

Дякуємо депутату селищної ради Володимиру Журавлю за пиломатеріали, надані для ремонту підвісного моста через Псьол у Великій Багачці. Навесні відділом благоустрою селищної ради була відремонтована металева частина мосту. Тепер настала черга дерев’яної. Про завершення даної фази ремонту буде повідомлено додатково.

 

5 червня стався масштабний підпал сміттєзвалища Великої Багачки. Співробітники  районного сектору ГУ ДСНС разом із працівниками відділу благоустрою селищної ради локалізували осередок загоряння.

 

Дякуємо жителеві Великої Багачки Віктору Бехтеру за переданий селищній раді для встановлення квітник, стилізований під колодязний зруб.

 

Шановні жителі та гості Великої Багачки! У зв’язку з настанням купального сезону попереджуємо вас про необхідність бути обережними під час відпочинку на воді. Фахівцями-водолазами обстежені акваторії 4 відпочинкових зон на Пслі, виявлені небезпеки знешкоджені, але це не може гарантувати стовідсоткової безпеки. будьте особливо обережні під час купання у необстежених місцях, під час стрибків у воду. Уникайте купання у безпосередній близькості від гідроспоруд (мости, шлюзи тощо).

 

В черговому турі першості району з футболу зустрічалися: Байрак — Білоцерківка 1:1; Довгалівка — Степанівка 0:8; Радивонівка — Багачка Перша 2:0; Устивиця — Гоголеве 2:2. Наступний тур відбудеться 10 червня, в ньому зустрічаються Степанівка — Байрак, Устивиця — Радивонівка, Гоголеве — Білоцерківка, Багачка Перша — Довгалівка (ця гра відбудеться в Семенівці). Початок усіх матчів о 17 годині.

 

За інформацією районного відділу Державної реєстрації актів цивільного стану, Міністерство юстиції запровадило ряд нових адміністративних послуг, доступних для громадян в он-лайн режимі. На порталі Мінюсту «Звернення у сфері державної реєстрації актів цивільного стану» можна записатися на прийом відділу ДРАЦС у зручний час, задати запитання, подати заяви на реєстрацію актів цивільного стану, надіслати копії документів, оплатити послуги з використанням платіжних систем, отримати консультації щодо надісланих заяв і звернень. Для цього необхідно зареєструватися на порталі, ввівши прізвище, ім’я, логін та адресу електронної пошти. При цьому подання заяви через Інтернет не звільняє від особистого подання документів, передбачених  законодавством.

 

За інформацією районного відділу Державної реєстрації актів цивільного стану, з 27 травня по 8 червня відділом зареєстровані 5 народжень, 5 смертей. Шлюби та розлучення не реєструвалися.

 

Офіційні, неофіційні свята та пам’ятні дати наступного тижня:

11 червня — День працівників легкої промисловості.

12 червня — День працівників фондового ринку; Всесвітній день боротьби з дитячою працею.

14 червня — Всесвітній день донора крові; Міжнародний день блогера.

15 червня — Всесвітній день вітру.

 

Хай вам щастить!

 

ПРЕС-СЛУЖБА ВЕЛИКОБАГАЧАНСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ       шеф-редактор Анатолій КАРПОВ                                                                                 

 

 

                                                                                                                                                

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь