A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великобагачанська громада
Полтавська область, Миргородський район

Інформаційний бюлетень № 46

Дата: 06.02.2017 09:12
Кількість переглядів: 978

                                                                          РІДНЕ СЕЛИЩЕ

                                                                           Інформаційний бюлетень №46

                                                                                           16.12.2016

 

Великобагачанська селищна рада продовжує інформувати про поточні питання життя громади.

 

За сприяння члена виконкому селищної ради Михайла Ігнатенка, депутата Віктора Бутенка та голови селищної ветеранської організації Надії Журавель 26 ветеранів війни і праці, жителів територіальної громади, отримали допомогу у вигляді продуктових наборів.

 

7 грудня селищний голова Юрій Саковський брав участь в урочистостях з нагоди Дня місцевого самоврядування, організованих у приміщенні адміністративної будівлі райради для сільських, селищних голів, депутатів та посадових осіб районної ради.

 

Святкування Дня місцевого самоврядування продовжилося в приміщенні районного методичного центру народної творчості. Селищний голова Юрій Саковський привітав колег, всіх представників місцевого самоврядування різних поколінь і каденцій з професійним святом, а також вручив ряд відзнак різних рівнів. Були нагороджені:

  • Почесною грамотою та срібною ювілейною медаллю Українського Фонду культури

—  Наталія Михайлівна ПРОСКУРА;

  • Почесною грамотою обласної ради з нагрудним знаком

— Олександр Валерійович ШУЛЬГА;

— Сергій Миколайович ЯРОШЕНКО.

  • Грамотою обласної ради

— Людмила Олексіївна ЛИТВИН;

— Василь Іванович ВИШАР;

— Олена Іванівна ГРИЩУК;

— Любов Миколаївна МОЙША.

  • Грамотою районної ради

— Віра Григорівна КРИШТАЛЬ

  • Подякою Великобагачанської селищної ради

— Віра Василівна КІЯШКО;

— Микола Вікторович ВОВЧОК.

 

Селищний голова Юрій Саковський вручив медалі “За звитягу” Української спілки ветеранів Афганістану учасникам бойових дій Анатолію Ананійовичу ПИСАРЕНКУ та Віталію Олександровичу ЗІНЕНКУ.

 

9 грудня розпочали роботу в штатному режимі обидві лінії мережі вуличного освітлення в Затоні. Режим роботи мережі у грудні: 16.30—23.00.

 

12 грудня у приміщенні обласного краєзнавчого музею відбулося зібрання за участі активістів громадського об’єднання “Союз.Чорнобиль.Україна” та представників органів місцевого самоврядування області. На зібранні були присутні голова облдержадміністрації Валерій Головко і голова обласної організації ГО “Союз.Чорнобиль.Україна” Віктор Шкурпела. Великобагачанську селищну раду представляв селищний голова Юрій Саковський. Присутні обговорили питання соціального захисту ліквідаторів Чорнобильської катастрофи та інші питання, зов’язані з даним колом проблем. Селищній раді було вручене видання “Книга Пам’яті. Герої Чорнобиля Полтавщини”.

 

13 грудня юна мисткиня з Довгалівки Дарина Живолуп отримала почесний диплом та медаль від благодійного фонду “Україна” президента України (1994—2005 рр.) Леоніда Кучми. Нагорода була вручена в Києві, в стінах Національної бібліотеки України. Диплом та медаль Дарина Живолуп отримала в номінації “Відкриття року”. Подія супроводжувалася невеликим концертом номінантів отриманої нагороди.

 

14 грудня, в рамках відзначення Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській атомній електростанції селищний голова Юрій Саковський, голова селищної організації громадського об’єднання “Союз.Чорнобиль.Україна” Володимир Лясовий та шеф-редактор інформаційного бюлетня «Рідне селище» Анатолій Карпов відвідали вдову ліквідатора наслідків аварії на ЧАЕС Любов Павлівну Тимошенко. Господині був вручений набір товарів першої необхідності, з нею відбулася розмова щодо задоволення найважливіших потреб. Дякуємо члену виконкому селищної ради Михайлу Ігнататенку за допомогу в організації візиту.

 

За ініціативи селищної ради відбулося покладання квітів до меморіального знаку Героїв Чорнобиля. В акції брали участь селищний голова Юрій Саковський та активісти з числа безпосередніх учасників ліквідації наслідків атомної аварії. В залі засідань селищної ради мало місце вручення відзнак ГО “Союз.Чорнобиль.Україна” учасникам-ліквідаторам. Медалі “За заслуги” були вручені Володимиру Анатолійовичу ЛЯСОВОМУ та Віталію Вікторовичу ВІЛЬХОВОМУ, грамота обласної організації “Союз.Чорнобиль.Україна” вручена Анатолію Олександровичу КРЯТОВУ.

 

14 грудня відбулася чергова, дев’ятнадцята, сесія селищної ради сьомого скликання. До порядку денного внесені майже півсотні питань. З інформацією про діяльність служби у справах дітей РДА виступила її начальник Надія Онупко. Вона закликала депутатів до більш активної співпраці для допомоги дітям і сім’ям, що опинились у складних життєвих обставинах.

Рішеннями сесії були виділені субвенції центральній районній лікарні на ремонт апарату штучного дихання, а також приміщень хірургічного і гінекологічного відділень.

Сесія розглянула питання уточнення показників місцевого бюджету, надання дозволів на виготовлення проектів землеустрою, виділення матеріальної допомоги демобілізованим учасникам АТО, реагування на депутатські запити і звернення та інші, віднесені до її компетенції.

 

Дякуємо членові виконкому селищної ради Володимиру Пилиповичу Журавлю за сприяння в облаштуванні святкової Новорічно-Різдвяної ялинки селища.

 

За інформацією районного відділу Державної реєстрації актів цивільного стану за період з 2.12 по 15.12.2016 відділом була здійснена реєстрація 5 народжень (2 жителі громади), 1 смерті (1), 1 укладення шлюбу (1) та одного розлучення (0).

 

Шановні великобагачанці!

Відкриття районної Новорічно-Різдвяної ялинки відбудеться 19 грудня 2016 року біля приміщення районного методичного центру народної творчості та культурно-дозвіллєвої роботи о 16 годині.

 

Хай вам щастить!

 

ПРЕС-СЛУЖБА ВЕЛИКОБАГАЧАНСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ       

                                                                                                        шеф-редактор Анатолій КАР


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь