A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великобагачанська громада
Полтавська область, Миргородський район

Інформаційний бюлетень № 43

Дата: 06.02.2017 09:09
Кількість переглядів: 961

                                                                                       РІДНЕ СЕЛИЩЕ

                                                                                          Інформаційний бюлетень №43 

                                                                                                        25.11.2016

 Великобагачанська селищна рада інформує про поточні події життя громади

 

За сприяння Надзвичайного та Повноважного Посла України Володимира Бутяги та голови наглядової ради ПАТ «Крюківський вагонобудівний завод», Героя України Володимира Приходька дане підприємство відвідала делегація Великобагачанської селищної ради у складі селищного голови Юрія Саковського, його заступника Анатолія Каленіченка та депутата Віктора Бутенка. Вони ознайомилися зі зразками продукції КВБЗ, зокрема, спецтехнікою для утилізації сміття та прибирання вулиць (в тому числі гордістю машинобудівників — спецавтомобілем КВБЗ-400 «Чистий шлях», більш відомим, як «Бродвей»). Були обговорені наміри щодо співпраці сторін. Селищна рада дякує члену виконкому Михайлу Ігнатенку за сприяння в організації поїздки.

 

На адміністративній території селищної ради розпочав роботу громадський екологічний інспектор — СОЛОД Максим Володимирович. До сфери його компетенції належить контроль за дотриманням природоохоронного законодавства щодо вирубування дерев і зелених насаджень, браконьєрства, поводження з відходами тощо. Дякуємо громадському об’єднанню «Рибачок» та його голові Василю Проскурі за сприяння у запровадженні даної посади.

 

Депутат селищної ради Геннадій Грибовод, представляючи орган місцевого самоврядування, брав участь 18 листопада в форумі “Україна — країна підприємців”, організованого в Полтаві Українською спілкою промисловців і підприємців за сприяння облдержадміністрації та обласної ради. Однією з ключових тем зібрання була соціальна орієнтованість бізнесу в сільській місцевості. Інакше кажучи, якщо бізнес-проект спрямований на покращення умов життя мешканців громади, то, за умови співфінансування з місцевого бюджету, ряд банків готовий надавати для нього кредити на дуже пільгових умовах.

 

Селищна рада відзначила подяками жителів селища, котрі протягом останнього року виявили найбільшу ініціативу щодо покращення рівня благоустрою Великою Багачки:

НЕЇЖБОРЩА Миколу Йосиповича — інженера дільниці водного господарства, депутата селищної ради;

ГАЙВОРОНСЬКОГО Сергія Васильовича — начальника районного сектору ГУ ДСНС України в Полтавській області;

РОМАНЧЕНКА Олексія Григоровича — голову районного споживчого товариства Укоопспілки;

ЯРОВУ Світлану Іллівну — фізичну особу-підприємця;

МАЛЬКА Олега Івановича — фізичну особу-підприємця;

ШАЛАЄНКА Віктора Володимировича — фізичну особу-підприємця;

БУЛИГУ Володимира Івановича — фізичну особу-підприємця.

 

21 листопада у Великій Багачці відбулися урочистості з нагоди Дня Гідності і Свободи. Заступник селищного голови Анатолій Каленіченко брав участь у покладанні квітів до пам’ятного знака Небесної Сотні, колектив селищної ради — у мітингу біля пам’ятника Шевченка. Депутат селищної ради Григорій Серьожкін та прес-секретар селищної ради Анатолій Карпов, які були безпосередніми учасниками акцій громадянської непокори на Майдані, поділилися спогадами та власним баченням подій осені-зими 2013—2014 рр.

 

 22 листопада відбулася чергова сесія селищної ради. Вона розглянула понад 40 внесених до порядку денного питань. Зокрема, у відповідності до Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, звіт селищного голови Юрія Саковського. Також був заслуханий звіт директора дитячо-юнацької спортивної школи Геннадія Варченка, як керівника установи, що співфінансується з місцевого бюджету. Обидва звіти були взяті до відома.

Сесія селищної ради виділила кошти на передплату періодичних видань для розташованих на території громади бібліотечних закладів, на новорічні подарунки для школярів та, за умови відповідного співфінансування з державного бюджету, на ремонт гінекологічного відділення центральної районної лікарні.

Депутати підтримали рішення про створення скверу на схилах правого берега Псла в районі вулиці Набережної та про присвоєння йому імені колишнього депутата селищної ради Сергія Шестерікова.

Сесія розглянула також інші питання, віднесені до її компетенції.

 

Для потреб громади за кошти селищного бюджету придбаний тракторний причіп ПТФ-4.

 

Дякуємо співробітникам районного сектору ГУ ДСНС (начальник — підполковник Сергій Гайворонський) за випилювання аварійних дерев у кінці вулиці Європейської у Великій Багачці.

 

Стараннями працівників Великобагачанського лісництва ДП «Миргородський лісгосп» (лісничий Микола Кожем’яка) та громадських активістів Малої Решетилівки на чолі з депутатом селищної ради Станіславом Сидоренком була розчищена смуга відводу на автодорозі Велика Багачка — Мала Решетилівка.

 

Встановлені додаткові ліхтарі вуличного освітлення на вулицях Каштановій (2 шт.), Садовій (1), Тітова (1) та на подвір’ї Великобагачанської загальноосвітньої школи (2). Виконана заміна ламп та елементів обладнання світильників на вулицях Механізаторів, Чекалових, Каштановій, Європейській, Геннадія Захарченка, Шевченка у Великій Багачці та на вулиці Миру в Бутовій Долині.

 

В приміщенні краєзнавчого музею відкрилася пересувна виставка «Українська Друга світова», надана Українським інститутом національної пам’яті. Виставка діятиме з 24 по 29 листопада 2016 року.

 

За інформацією відділу Державної реєстрації актів цивільного стану, з 17 по 24 листопада в районі зарєєстровані 4 народження (по селищній раді відсутні), 4 смерті (4) та 1 укладення шлюбу (0).

 

Хай вам щастить!

 

ПРЕС-СЛУЖБА ВЕЛИКОБАГАЧАНСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ         шеф-редактор Анатолій КАРПОВ

                                                                    

 

                                                                               

                                                             .


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь