Великобагачанська громада
Полтавська область, Миргородський район

Інформаційний бюлетень № 42

Дата: 06.02.2017 09:05
Кількість переглядів: 1155

                                                                             РІДНЕ СЕЛИЩЕ

                                                                             Інформаційний бюлетень №42

                                                                                        18.11.2016

Шановні читачі інформаційного бюлетеня!

Нагадуємо вам, що 16 листопада Великобагачанський селищний голова та депутати селищної ради мали привід відзначати першу річницю своєї каденції. Саме даній події ми присвячуємо даний спецвипуск «Рідного селища». Перший рік у складі органу місцевого самоврядування — достатній привід, щоби відзвітувати про свою діяльність на користь громади. Частина з тих, кому виборці Великої Багачки та інших населених пунктів громади довірили представляти свої інтереси в листопаді 2015-го, саме так і вчинили. Їх звіти ми представляємо вашій увазі. Сподіваємося найближчим часом опублікувати звіти тих депутатів, хто з різних причин наразі не встиг цього зробити. Звітувати перед виборцями — не тільки обов’язок депутата, передбачений, зокрема, статтею 16 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні». Це також і право обранця, його можливість донести до громадян інформацію про свої здобутки та бачення перспектив. Прес-служба селищної ради зобов’язується, зі свого боку, оперативно надавати читачам інформацію про звіти депутатів селищної ради.

 

Юрій Борисович САКОВСЬКИЙ, Великобагачанський селищний голова

Діяльність селищної ради та селищного голови протягом звітного періоду була спрямована на реалізацію прав та законних інтересів жителів громади, покращення стану об’єктів інфраструктури та благоустрою, забезпечення фінансового благополуччя місцевого бюджету.

 

Фінанси

Протягом звітного періоду надходження селищного бюджету суттєво зросли, головним чином, завдяки змінам до бюджетного законодавства, зокрема, щодо справляння акцизного збору на паливо, алкоголь та тютюн, а також збільшенню ставок єдиного податку.  Це дало можливість фінансувати як видатки, передбачені місцевим бюджетом, так і надавати субвенції на об’єкти і заклади, що фінансуються з бюджетів інших рівнів, а також вживати заходів, спрямованих на забезпечення соціального захисту мешканців громади.

Зокрема, матеріальна допомога демобілізованим воїнам АТО склала за звітний період 54,6 тис. грн. На благоустрій використані 2965,4 тис. грн. Ці кошти пішли на придбання господарського інвентаря та запасних частин до техніки, заробітну плату для персоналу (до речі, збільшеного) відділу благоустрою, встановлення дорожніх знаків, перильних огорож, дитячих майданчиків тощо. 649,3 тисяч використані на реконструкцію та капітальний ремонт вуличного освітлення у Великій Багачці, Малій Решетилівці та Затоні, 185,8 тис грн. — на встановлення та облаштування автобусних зупинок, 15,4 тис. грн. — на спорудження пам’ятного знаку “Книга”.

Якщо розглядати витрати селищного бюджету в аспекті утримання закладів освіти, медицини та культури, за вказаний час на утримання клубних закладів спрямовані 105,3 тис. грн., на школи, дошкільні та позашкільні навчальні заклади — 558,3 тис. грн., заклади медичного обслуговування — 186,7 тис. грн. За ці кошти придбавалися підручники і медичне обладнання, виконувалися ремонти і перевезення учнів шкільними автобусами, забезпечувалося харчування учнів у навчальний період та протягом літнього відпочинку. Зауважу, що в багатьох випадках ці витрати мав би нести державний бюджет. За кошти місцевого бюджету отримали службові велосипеди медичні та соціальні працівники, наймалися додаткові працівники для управління праці та соціального захисту населення на період оформлення субсидій, реалізовувалося багато інших корисних ідей і проектів.

 

Інфраструктура

Виконаний поточний та ямковий ремонт значної кількості доріг комунальної значення, інакше кажучи, вулиць сіл і селища. Якщо говорити більш конкретно, у Великій Багачці ремонтувалися вулиці Набережна, Тітова, Зарічна, Козацька, Європейська, тротуар на вулиці Каштановій, у Довгалівці — вулиця Молодіжна, у Бутовій Долині — вулиця Миру. Протягом тривалого часу у Великій Багачці на багатьох вулицях мала місце проблема відведення талих та дощових вод, внаслідок чого на багатьох вулицях утворювалися чималі калюжі. Протягом останнього року проблема була вирішена на вулицях Миру, Зарічній, Механізаторів.

За ініціативи селищної ради, за кошти державного бюджету проведений поточний ремонт дороги загального користування до Малої Решетилівки.

Розпочалася і продовжується реконструкція водогінної системи Великої Багачки. Метою реконструкції є покращення водопостачання жителів вулиць Молодіжної, Зарічної та Скель.

Розпочав роботу відділ надання адміністративних послуг селищної ради. Спеціалісти відділу надають жителям громади та всім іншим громадянам багато різних видів адміністративних послуг, позбавляючи їх необхідності стояти в чергах в ЦНАП та в нотаріальних конторах.

Реконструкція зовнішнього освітлення продовжувалась на різних вулицях Великої Багачки; встановлювалися додаткові ліхтарі, автоматичні таймери. В Малій Решетилівці та Затоні мережі вуличного освітлення були фактично збудовані заново.

 

Благоустрій

Селищною радою приділялося багато уваги покращенню зовнішнього вигляду населених пунктів громади. Ліквідовувалися стихійні сміттєзвалища, приводилося в належний санітарний стан центральне сміттєзвалище Великої Багачки. Здійснювалося організоване вивезення сміття як із кварталів багатоповерхової, так і садибної забудови. В літній рекреаційний період виконувалося прибирання прибережних територій Псла.

Встановлена значна кількість урн для сміття на вулицях Набережній, Шевченка та багатьох інших. Частина з них встановлена силами депутатів селищної ради та меценатів.

На вулицях Набережній, Чекалових та багатьох інших, на подвір’ях навчальних закладів висаджені саджанці декоративних та плодових дерев. Силами працівників селищної ради, розташованих на території селищної ради підприємств, організацій, установ регулярно здійснювалися заходи з прибирання територій, покращення зовнішнього вигляду скверів, меморіалів, місць поховань.

Придбані і встановлені автобусні зупинки в межах населених пунктів в місцях, де зупиняється приміський та міжміський транспорт. Облаштовані клумби вздовж бульвару на вулиці Шевченка, перед об’єктами торгівлі та громадськими місцями.

 

Соціальна сфера

Протягом року сесіями селищної ради неодноразово надавалися субвенції з місцевого бюджету на співфінансування закладів  соціальної сфери селища і району. Зокрема, центральній районній лікарні на заміну вікон в рамках програми енергозбереження; центру первинної медико-санітарної допомоги на придбання медикаментів для надання невідкладної медичної допомоги та на відкриття фельдшерсько-акушерського пункту в Малій Решетилівці; Великобагачанській загальноосвітній школі на придбання підручників і передплату періодичних видань, на реконструкцію системи водовідведення, на розвиток матеріальної бази для вивчення автосправи тощо.

Придбані сценічні костюми для ансамблю «Булава» та Бутоводолинського народного аматорського хору, елементи декору для районного методичного центру народної творчості. Передані для сільських бібліотеки громади книжки з Національної бібліотеки України для дітей.

Шляхом співфінансування жителів громади та місцевого бюджету облаштовані кілька ігрових майданчиків для дітей у різних мікрорайонах Великої Багачки та селах громади.

Встановлені меморіальні дошки видатним землякам. Виготовлена і встановлена скульптура Царівни-Жаби, як символу-запоруки успішного майбутнього краю.

Протягом року у Великій Багачці проведені свято кобзарського мистецтва, фестиваль байкерів «Оксамитовий мотосезон-2016» з парадом вулицями селища, День Великої Багачки в розширеному форматі та ряд інших культурно-мистецьких заходів.

 

Проблеми і завдання

Серед першочергових завдань органу місцевого самоврядування є продовження ремонту дорожнього покриття вулиць населених пунктів, розширення мережі вуличного освітлення, приведення селищного сміттєзвалища до норм чинного екологічного законодавства.

Важливе значення має продовження розчищення русла Псла з подальшим облаштуванням рекреаційних зон на його узбережжі. Дана робота може бути виконана в разі залучення до неї регіональних та загальнодержавних екологічних програм, щодо чого здійснюється відповідна робота.

Багато труднощів благоустрою селища завдав факт продажу за борги спеціальної техніки колишнього комбінату комунальних підприємств. В результаті цього селищна рада зіштовхнулася із чималими труднощами щодо вивезення сміття, зимового утримання доріг та виконання багатьох інших своїх обов’язків. Мушу визнати, у справі з продажем спецтехніки ми виявилися не на висоті, були допущені прикрі помилки. Але я, як селищний голова, докладу всіх зусиль для виправлення ситуації, для того, щоб жителі громади не відчували незручності.

Багато труднощів і клопотів у діяльності селищної ради завдає чинна система закупівель за бюджетні кошти. Якби вона була більш обгрунтованою і передбачуваною, багато наших проектів і планів були би вже реалізовані. Зміна системи закупівель можлива тільки на законодавчому рівні. Відповідна робота в цьому напрямі ведеться, проте вирішення питання лежить поза межами нашої компетенції.

Значною проблемою є також залучення інвестицій в громаду. В разі приходу серйозних інвесторів до громади можна вирішити різні проблеми — від працевлаштування та росту заробітної плати до покращення перспектив розвитку нашого краю. Виходячи з економічних реалій, найбільш перспективними видаються інвестиції в агропромисловий бізнес та в «зелений туризм». Запевняю, що і  в даному напрямі ведеться певна робота.

 

Об’єднання територіальних громад

Створення об’єднаних територіальних громад — це й веління часу, й імператив законодавчої бази. Саме тому Великобагачанська селищна рада зніціювала об’єднання навколо себе сільських та селищних рад району. Відгукнулися наразі на нашу пропозицію жителі Якимівської, Степанівської, Багачанської Першої та Радивонівської сільських рад. Хочу підкреслити — йдеться не про поглинання селищною радою названих суб’єктів місцевого самоврядування, а саме про добровільне об’єднання на паритетних засадах. Метою якого є розширення набору послуг, який матимуть можливість жителі об’єднаної громади, збереження і розширення тієї інфраструктури, яка нині є у Великій Багачці. Де-юре об’єднання громад вже відбулося в жовтні 2016 року після ухвалення відповідних рішень сільськими радами. Де-факто воно відбудеться невдовзі після виборів голови, депутатів, старост новоутвореної громади. Більш того, очікуємо, в світлі законодавчих новел, приєднання до нашої громади інших сільських та селищних рад. В будь-якому разі, все це відбуватиметься виключно в інтересах існуючої громади та її жителів.

 

На завершення цього звіту щиро дякую депутатам селищної ради, працівникам нашого органу місцевого самоврядування, меценатам-підприємцям, громадянським активістам, усім небайдужим землякам за те, що протягом останнього року вдалося зробити нашими спільними зусиллями. Спасибі вам за ваші старання, за вашу небайдужість! Будемо жити — будемо працювати на благо рідного краю!

 

Сергій Миколайович ЯРОШЕНКО, виборчий округ № 1

Протягом року брав участь у всіх 17 сесійних засіданнях селищної ради, засіданнях постійної бюджетної комісії, головою якої мене обрано. Мною за цей час подані 32 запити з різних актуальних питань місцевого життя до органів місцевого самоврядування, керівників підприємств, організацій, установ.

Протягом звітного періоду в статусі депутата селищної ради мною була надана допомога батькам учнів 5-А класу Великобагачанської школи у придбанні шкільної дошки, на території округу — встановлені 8 урн для сміття, 3 дорожні знаки, частково відремонтований під’їзд до кладовища на вулиці Гірській, відремонтоване дорожнє покриття частини вулиці Набережної, підготовлена до оздоровчого сезону територія пляжу біля санаторію «Псьол», прибраний та розширений за рахунок новонасаджень парк на вулиці Набережній, встановлені додаткові ліхтарі та таймер вуличного освітлення на вулицях Набережній та Тітова, встановлені 3 дошки для оголошень.

Було проведене анкетування жителів округу щодо перейменування вулиць. Найбільша кількість голосів була віддана за варіанти Набережна (Жертв Революції) та Лісова (Комсомольська).

Проведені дві сходки за участю жителів 24-квартирного будинку з питання реконструкції системи водовідведення даного будинку. Протягом 2016 року проблему вдалося вирішити.

За підтримки селищного голови Ю. Б. Саковського встановлений пам’ятний знак воїнам-десантникам різних поколінь.

Завдяки моєму втручанню встановлені люки на телекомунікаційний колодязях біля приміщення РБТДтЮ, видалене аварійне дерево біля Кургану Скорботи, встановлені пісочниці в парку «Ювілейний».

Намагався вчасно і в повному обсязі реагувати на звернення виборців, у тому числі з інших виборчих округів.

В планах на 2017 рік: відновлення тротуару на вулиці Набережній, ремонт дорожнього покриття на вулиці Тітова, реалізація заходів з розчистки русла Псла.

 

Геннадій Михайлович ГРИБОВОД, виборчий округ № 2

Протягом останнього року завершений монтаж вуличного освітлення на вулицях Гірській та Бузковій. На вулиці Бузковій воно, до речі, з’явилося вперше в історії Багачки. Як депутат, я подав запит на встановлення освітлення на автостоянці в кварталі двоповерхівок на вулиці Гірській. Згідно з пропозицією, освітлення має бути з датчиком руху, щоб даремно не витрачати коштів у нічний час. Даний проект можливий за умов співфінансування місцевого бюджету та жителів прилеглих територій, над чим зараз і працюємо.

В теплу пору року разом з представниками ініціативної групи викошували розташоване поряд з виборчим округом кладовище, ліквідовували наслдки буревію, боролися з самосійними чагарниками тощо.

Спільними зусиллями реалізовували заходи з енергозбереження. Зокрема, замінили двері під’їзду на вулиці Гірській.

В статусі члена бюджетної депутатської комісії постійно брав участь у її засіданнях, підтримуючи проекти співфінансування, спрямовані на розвиток інфраструктури та соціальної сфери громади. Зініціював виділення коштів на зміцнення матеріальної бази автокласу Великобагачанської школи, що дало можливість учням старших класів навчатися автосправі та отримувати водійські посвідчення.

Мій округ — найбільший за кількістю виборців. Тому маю підстави вважати, що й зверталися до мене найбільше. Приводи були різноманітні — від спилювання аварійних дерев до складання актів про житлові умови для отримання матеріальної допомоги. Намагався усім допомогти в межах чинного законодавства.

При формуванні місцевого бюджету на 2017 рік буду пропонувати закласти кошти на придбання трактора з начіпним сільськогосподарським обладнанням. Щоб він надавав послуги жителям громади з оранки, культивування городів тощо. Крім усього іншого, це зменшить залежність наших громадян від аграріїв-землекористувачів, тобто сприятиме соціальному розвитку краю.

 

Григорій Кузьмич СЕРЬОЖКІН, виборчий округ № 6

Якщо говорити про найбільш важливі питання першого року каденції, в яких я брав участь, згадаю про ремонт дорожнього покриття вулиці Зарічної та про розчистку водовідвідної труби на цій вулиці. Труба існувала багато років для відведення води з пагорбів у річку Багачку. Але з часом прийшла у занедбаний вигляд, дощові води заливали проїжджу частину. Довелося гуртом попрацювати, щоб спрямувати воду, куди слід.

Обов’язково згадаю створений спільними стараннями із селищною радою, громадськими активістами пам’ятний знак Небесній Сотні. Щиро дякую усім причетним, а, особливо, жителю Великої Багачки Григорію Михайлику за все те, що було зроблене для увічнення пам’яті сучасних українських героїв.

До позитивних речей останнього року зарахую роботи із з’єднання локального водогону на вулиці Зарічній із загальнобагачанською мережею.

Були проведені кілька сходок із перейменування вулиць, розташованих в межах округу. Після дискусій місцеві жителі рекомендували назвати, як відомо, вулицю — Зарічною, а провулок — Лісовим.

Я завжди намагаюсь належно реагувати  на звернення громадян, якою б теми вони не стосувалися — від дозволів на спилювання дерев до видачі довідок та актів. Доводилося займатися питаннями демобілізованих воїнів АТО та вимушених переселенців. Значну частину з них вдалося вирішити. Хоча спілкування з переселенцями дається важко — багато з цих людей охоче користуються тим, що дає їм держава, без жодної краплі вдячності за це.

 

Тетяна Миколаївна ГЛАДКА, виборчий округ № 10

Безпосередньо на окрузі: брала участь у вирішенні ряду конфліктів між своїми виборцями; склала багато актів щодо осіб, чиє місце реєстрації не співпадає з фактичним місцем проживання — це те, що потрібно людям для оформлення пільг та субсидій.

Заасфальтовані доріжки в сквері Жертв Чорнобиля, виконаний ряд робіт з благоустрою в районі автостанції та мосту через річку Багачку.

У складі депутатської комісії з вирішення земельних питань: виїздила на місце вирішення цих питань, надавала консультації землекористувачам та іншим зацікавленим особам, рекомендації до сесії селищної ради.

 

Микола Йосипович НЕЇЖБОРЩ, виборчий округ № 13

Значним досягненням першого року депутатства у нинішній каденції вважаю будівництво дитячого майданчика на вулиці Марусенка, яка входить до мого округу. Добре, що наші діти і внуки отримали простір для ігор, добре, що цей майданчик створювався спільними зусиллями місцевих жителів, селищної ради, пілприємців.

Багато доводилося допомагати людям при отриманні субсидій, при оформленні необхідних для цього документів, висаджувати дерева, ліквідовувати стихійні сміттєзвалища.

І як посадова особа дільниці водного господарства, і як депутат селищної ради приділяв багато уваги прибиранню селищних кладовищ, підтриманню у робочому стані підвісного моста через Псьол.

 

Сергій Васильович ДЖОС, виборчий округ № 14

Ремонт дорожнього покриття — вулиці Миру, Чекалових, Загороднього, провулок Шкільний.

Роботи з водовідведення дощової і талої води — вулиці Миру та Чекалових.

Монтаж вуличного освітлення — провулок Шкільний, вулиці Миру, Чекалових.

Висадка беріз та плодових дерев — вулиця Чекалових і провулок Шкільний.

Прийом громадян з особистих питань — повсюдно.

 

Віктор Михайлович БУТЕНКО, виборчий округ № 15

— Постійно проводив прийом громадян, жителів виборчого округу з особистих питань; в разі необхідності

— проводилося комісійне обстеження житлових умов громадян з видачею  відповідних актів. — Брав участь в озелененні вулиць Каштанової та Вишневої саджанцями берез і лип— Співорганізовував парад байкерів на вулицях Великої Багачки в рамках фестивалю “Оксамитовий Мотосезон-2016”.

 — Подавав депутатські запити з різноманітних питань благоустрою селища.

 — Як секретар комісії з вирішення земельних питань систематично брав участь у засіданнях комісії, в т. ч. виїзних.

— Систематично і активно брав участь у сесіях селищної ради.

— Постійно доглядав за насадженнями на схилах Скель та на селищному кладовищі №2.

— Розпочав роботу з проведення водогону на вулиці Молодіжній.

— Брав участь у встановлені огорожі навколо кладовища № 2, випилювання на його території аварійних дерев.

 

Микола Корнійович ХАЛДАЙ, виборчий округ № 20

Як голова профільної постійної депутатської комісії всіляко сприяв зміцненню матеріальної, фінансової і кадрової бази підприємств, які займаються благоустроєм території громади та наданням житлово-комунальних послуг. Не завжди так складалося, як хотілося, але не все залежить від представників депутатського корпусу.

Сприяв проведенню вуличного освітлення та встановленню додоткових ліхтарів на вулицях Садовій і Степовій, брав участь у ліквідації смітників на території округу.

За місцем проживання приймав громадян з різних питань. Склав, зокрема, багато актів про відсутніх або фактично проживаючих людей. Хочу звернутися водночас і до керівництва селищної ради і до управління праці та соціального захисту населення райдержадміністрації, аби вони швидше і краще узгоджували свої позиції з питань пільг і субсилій — щоб депутат міг розуміти, що він повинен робити в тій чи іншій ситуації.

 

Олександр Анатолійович МАКАРЕНКО, виборчий округ № 22

Протягом звітного періоду, першого року моєї каденції в статусі депутата селищної ради від Бутової Долини, за моєї участі було зроблене наступне:

— капітальний ремонт приміщення Бутодолинського ФАПу;

— частковий поточний ремонт вулиці Миру в Бутовій Долині;

— виділені кошти з селищного бюджету для покращення матеріальної бази Бутоводолинського дитячого садка “Капітошка”, зокрема, придбання плити для кухні;

— придбані сценічні костюми для квінтету “Булава” та Бутоводолинського аматорського народного хору.

— ямковий ремонт дороги до Кір’янів.

Протягом року постійно здійснювався прийом виборців з особистих питань.

 

Сергій Дмитрович АНДРІЯЩЕНКО, виборчий округ № 24

1. Безпосередньо на окрузі:

ямковий ремонт вулиці Молодіжної;

продовження будівництва мережі вуличного освітлення в Довгалівці;

обмеження руху транспорту безпосередньо біля дитячого садка в Довгалівці;

випилювання пошкоджених та уражених омелою дерев;

формування запасу дров для місцевого відділення «Укрпошти»;

висаджування плодових дерев на територіях дитячого садка та загальноосвітньої  школи;

облаштування пісочниці для дітей;

ліквідація стихійного смітника на вулиці Молодіжній (Довгалівка) з облаштуванням скверу на цій території;

постійний догляд за двома цвинтарями у Шепелях та Пилипенках (спільно з депутатом селищної ради Олегом Живолупом):

розчистка смуги відводу дороги Довгалівка — Гарнокут.

2. В селищній раді:

ініціювання та безпосередня участь у створенні відділу надання адміністративних послуг;

активна  участь у сесійних засіданнях та роботі постійних депутатських комісій;

подання запитів з різних питань у відповідності до звернень виборців.

 

Поточні новини

Відділом благоустрою селищної ради завезені і складовані 30 тонн піщано-сольової суміші, необхідної для зимового утримання доріг.

 

Селищна рада надала допомогу Великобагачанській загальноосвітній школі І—ІІІ ступенів у завершенні робіт з реконструкції водовідвідної мережі. Дякуємо Великобагачанській філії ДП «Полтавський облавтодор» та ПП Яцюк О. А. за участь у виконанні даних робіт.

 

12 листопада на стадіоні «Динамо» в Полтаві відбувся матч чемпіона та володаря Кубка області, команди «Олімпія» (Савинці) та фіналіста Кубка, клубу «Велика Багачка». Гра закінчилася перемогою наших земляків з рахунком 4:2. Вітаємо співзасновників, гравців та уболівальників футбольного клубу «Велика Багачка» зі здобуттям почесного трофею — Суперкубка Полтавської області!

 

Селищний голова Юрій Саковський привітав 16 листопада з Днем працівників радіо, телебачення та зв’язку трудові колективи районних підрозділів «Укрпошти» та «Укртелекому». Він побажав працівникам поштового та електронного зв’язку трудових звершень та економічних здобутків, а також вручив подяки і подарунки селищної ради ряду працівників галузі: Гаврильцю Павлу Миколайовичу — директору Полтавської філії ПАТ «Укртелеком»; Писаренку Станіславу Миколайовичу — електромеханіку стаціонарного устаткування Великобагачанського цеху ПАТ «Укртелеком»; Онупко Жанні Іванівні — начальнику відділення поштового зв’язку УДППЗ «Укрпошта» с. Байрак.

 

Шановні працівники сільського господарства громади та ветерани галузі!

Щиро вітаємо з професійним святом, бажаємо міцного здоров’я, родинного щастя, багатих врожаїв і економічних здобутків. Саме ваша трудова звитяга забезпечує більшу частину економічного та соціального благополуччя нашого краю. Тож хай ніколи не збідніють ваші засіки, хай державна аграрна політика буде прихильною до представників галузі. Житиме село — житиме країна!

 

Шановні жителі Великої Багачки, власники собак!

Останнім часом у селищі почастішали випадки проявів агресії зграй собак до перехожих та велосипедистів. Причому в цьому помічені не бродячі тварини, а собаки, які перебувають на утриманні людей та були відпущені на самостійний вигул. Дана ситуація є порушенням норм адміністративного права та несе загрозу виникнення різноманітних конфліктних ситуацій. Становище, яке склалося, змушує органи місцевого самоврядування та окремих жителів Великої Багачки вдаватися до відповідних заходів з урегулювання чисельності бездоглядних собак. У зв’язку з чим наполегливо прохаємо всіх власників собак не допускати самовільного їх вигулу за межами приватних територій — задля безпеки громадян і самих тварин.

 

Під час святкування Дня Захисника України (воно ж свято Покрова Пресвятої Богородиці) учасники події зверталися до керівництва селищної ради з проханням відновить пошкоджену вандалами меморіальну дошку біля Козацького Каменя. Протягом останнього тижня наказ виборців виконаний: меморіальна дошка виготовлена і встановлена на належному місці.

 

За інформацією районного відділу Державної реєстрації актів цивільного стану за період 3 по 17 листопада 2016 року відділом зарєєстровані 3 народження (в т. ч. 2 жителі селищної ради), 5 смертей (5), 2 шлюби (1), 1 розлучення (0).

 

Хай вам щастить!

 

ПРЕС-СЛУЖБА ВЕЛИКОБАГАЧАНСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ

                                                                                                                шеф-редактор Анатолій КАРПОВ  

     

                                                                                                                                                                                                                


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь