A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великобагачанська громада
Полтавська область, Миргородський район

Інформаційний бюлетень № 37

Дата: 25.10.2016 09:01
Кількість переглядів: 770

                 РІДНЕ СЕЛИЩЕ

                                   Інформаційний бюлетень №37

                           12.10.2016

  Великобагачанська селищна рада продовжує інформувати про поточні питання життя громади.

  Виготовлені і встановлені дві нові дошки оголошень: на вулицях Шевченка (біля приміщення колишнього управління статистики) та Каштановій (неподалік комбікормового заводу).

  Встановлена частина огорожі навколо селищного кладовища №2 (район вулиці Молодіжної). Дякуємо за виконання робіт жителям селища Сергію Васильовичу Проскурі та Юрію Васильовичу Проскурі.

  Дякуємо жителям Великої Багачки Людмилі Сергіївні Різник та Владиславу Павловичу Скіпі за наданий посадковий матеріал квіткових рослин.

  Черговий розіграш Кубка Кушнерика завершився перемогою команди ФК «Довгалівка». Щиро вітаємо земляків зі здобуттям почесного трофею.

  Селищна рада виносить подяку депутату Григорію Кузьмичу Серьожкіну, який організував розчищення водотоку на вулиці Зарічній, завдяки чому зменшений ризик підтоплення садиб місцевих мешканців під час стихійних явищ.

  Дякуємо підприємцю Віктору Володимировичу Шалаєнку за організацію та проведення скошування бур’янів уздовж схилу на вулиці Чекалових.

  Дякуємо підприємцю Денису Анатолійовичу Черномазову за надані для продовження ремонтних робіт у фельдшерсько-акушерському пункту с. Мала Решетилівка пиломатеріали.

  Селищний голова Юрій Саковський зустрівся з Надзвичайним і Повноважним Послом України, уродженцем нашого краю Володимиром Бутягою. Сторони обговорили поточні та перспективні аспекти життя громади. Надзвичайний і Повноважний Посол передав селищному голові посадковий матеріал червоного каштана, який у подальшому буде висаджений на вулицях Великої Багачки.

  За ініціативою народного депутата України Костянтина Іщейкіна відбулася його зустріч із селищним головою Юрієм Саковським. В процесі спілкування були обговорені проблемні питання життя громади, зокрема, можливості співфінансування з державного та місцевого бюджетів ремонту доріг комунальної власності та будівництва водогонів.

  11 жовтня відбулася шістнадцята (позачергова) сесія сьомого скликання Великобагачанської селищної ради. Головним питанням порядку денного сесії було продовження процесу об’єднання територіальних громад. Депутати затвердили план добровільного об’єднання населених пунктів Великобагачанської, Якимівської, Степанівської, Багачанської Першої та Радивонівської сільських рад навколо Великої Багачки.

  Протягом 7 жовтня у Великій Багачці та селах громади перебував з візитом перший космонавт незалежної України, Герой України Леонід Каденюк. Головними заходами візиту стали зустрічі космонавта з учнами шкіл. Спільно з Героєм України, директором агрофірми «Україна» Іваном Балюком та селищним головою Юрієм Саковським космонавт зустрівся зі школярами у Байраці, Довгалівці, Бутовій Долині та Великій Багачці. У всіх навчальних закладах розповіді Героїв про їх життєвий шлях, про підготовку до польоту в Космос та здійснення цього польоту, про перспективи аерокосмічної галузі України та роль досліджень Всесвіту в повсякденному житті людства зустрічали з великим захопленням. Леонід Каденюк висловив переконання, що людство неодмінно буде активно освоювати космічний простір, тож кількість українських космонавтів та астронавтів обов’язково збільшиться. Хоча, як засвідчує досвід Івана Балюка, професія аграрія теж є надзвичайно важливою і почесною. На завершення зустрічей Леонід Каденюк та Іван Балюк висаджували на подвір’ях шкіл дерева. Хай деревам Героїв судиться довге життя!

  Щира подяка всім причетним до підготовки та проведення візиту Л. К. Каденюка до Великої Багачки: Івану Миколайовичу Семуці, Роману Івановичу Семуці, Сергію Даниловичу Балюку, Михайлу Михайловичу Ігнатенку, Антоніні Павлівні Живолуп, Марії Василівні Срібній, Віталію Володимировичу Марченку, Віктору Михайловичу Бутенку, Лідії Тарасівні Лугівській, Сергію Валентиновичу Кушнерику та педагогічним колективам шкіл громади.

  Бюро правової допомоги повідомляє, що з 1 вересня 2016 року воно розпочало свою діяльність у приміщенні колишнього районного управління юстиції. Метою відкриття бюро є надання безкоштовної правової допомоги громадянам. При цьому право на безкоштовну вторинну правову допомогу (захист прав у суді) мають тільки представники пільгових категорій — інваліди, діти-сироти та безпритульні діти, ветерани війни, особи, які претендують на статус біженця та малозабезпечені особи.

Працівники бюро надають допомогу різних напрямів: соціальний захист, спадкування, сімейні спори та розділ майна, трудові спори, захист прав мобілізованих та строковиків тощо. Правову консультацію від кваліфікованих спеціалістів отримують всі громадяни, незалежно від соціального статусу. Бюро також займається освітницькою діяльністю на виїзних прийомах.

Великобагачанське бюро правової допомоги працює за адресою:

Велика Багачка, вул. Каштанова, 19а (понеділок — п’ятниця, 9.00 — 18.00), тел. 9-14-26.

  За інформацією районного відділу Державної реєстрації актів цивільного стану, протягом попереднього тижня відділом здійснені 2 реєстрації народжень (1 житель нашої громади), 2 смерті (1), один шлюб (0) та одне розлучення (0).

 

  Шановні жителі та гості Великої Багачки!

  Виконавчий комітет Великобагачанської селищної ради щиро вітає вас з Днем захисника України, святом Покрова Пресвятої Богородиці та Днем українського козацтва. Запрошуємо 14 жовтня до Козацького Каменя для участі у святкових заходах та для того, щоб скуштувати кулешу, юшки та чаю. Початок о 13 годині.

 

ПРЕС-СЛУЖБА ВЕЛИКОБАГАЧАНСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ        

шеф-редактор Анатолій КАРПОВ


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь