A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великобагачанська громада
Полтавська область, Миргородський район

Рідне селище. Інформаційний бюлетень № 36

Дата: 25.10.2016 08:59
Кількість переглядів: 892

РІДНЕ СЕЛИЩЕ

              Інформаційний бюлетень №36   6.10.2016

              Великобагачанська селищна рада інформує про поточні події життя громади

  Продовжуємо дякувати підприємствам, установам, організаціям та окремим особам, які брали активну участь у підготовці та проведенні Дня Великої Багачки. Щиро дякуємо трудовим колективам дитячого садочка “Дзвіночок” (завідувач Людмила ІВАНЕНКО),  Великобагачанської загальноосвітньої школи (директор Лариса МАРЧЕНКО), районної організації Товариства сприяння обороні України (голова Анатолій БАНДУР), режисеру та головній ведучій святкових заходів Тетяні КОНОНЕНКО, а також Юрію П’ЯТНИЦЬКОМУ, який доклав чимало зусиль для забезпечення електропостачання свята та Володимиру СІНІЙЧУКУ, котрий надав фотоматеріали для звіту про День Великої Багачки у попередньому номері інформаційного бюлетеня.

  30 вересня селищний голова Юрій Саковський привітав бібліотекарів територіальної громади з професійним святом, побажав їм успіхів у нелегкій справі долучення різних поколінь багачан до книжкових скарбів. З нагоди свята Ю. Б. Саковський вручив подяку селищної ради колективу центральної районної бібліотеки (директор Світлана БАЛЮК).

  30 вересня в залі відділу освіти, молоді та спорту РДА відбулося вшанування членів селищної ветеранської організації з нагоди Міжнародного дня людей похилого віку. Подяками селищної ради з цієї нагоди були відзначені:

  ЖУРАВЕЛЬ Надія Григорівна — голова селищної ветеранської організації; СОЛОД Любов Іванівна — член президії селищної ветеранської організації; ЮДЕНКО Катерина Миколаївна — волонтер.

  У Довгалівці відбулися матчі кваліфікаційного раунду Кубка імені Кушнерика. Команда Великобагачанської дитячо-юнацької спортивної школи поступилася чемпіону району, команді з Якимового, з рахунком 0:4. На грі були присутні голова районної організації товариства “Колос” Василь Коцар та головний спеціаліст відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації Віктор Недайкаш.

  2 жовтня у Великій Багачці відбувся творчий вечір автора книжки “Незручний прокурор” Олексія Баганця. Селищний голова Юрій Саковський привітав гостя, запевнивши його, що Велика Багачка радо зустрічає усіх, хто прийшов у наш край з добром.

  Силами працівників дорожньо-ремонтного підприємства (с. Лугове) виконаний ремонт частини вулиці Набережної — від дільниці водного господарства до вулиці Лісової. Дорожнє покриття було вирівняне грейдером, після чого підсипане фрезоматеріалом.

  5 жовтня відбулося відкриття після капітального ремонту приміщення фельдшерсько-акушерського пункту села Бутова Долина. Ремонтно-відновлювальні роботи були виконані стараннями та за кошти КЗ «Центр первинної медико-санітарної допомоги», Великобагачанської селищної ради та ПП «Великобагачанський комбікормовий завод». В урочистостях з нагоди відкриття брав участь заступник селищного голови Анатолій Каленіченко. В ході заходу говорилося про розвиток первинної медицини у сільській місцевості, про наближення її до людей та про те, що ремонт Бутоводолинського ФАПу став прикладом такого розвитку. Завідувачка закладу Ольга   Захаренко подякувала всім причетним до його відновлення та запевнила, що докладе всіх зусиль для збереження здоров’я своїх односельців.

  Селищна рада постійно дякує підприємцям та керівникам підприємств, котрі надають допомогу органу місцевого самоврядування та всій громаді у питаннях благоустрою, розвитку інфраструктури, проведенні масових заходів тощо. Серед тих, хто заслуговує особливих слів вдячності — підприємець з Великої Багачки, власник магазинів «Колорит» і «Техномаркет», Олександр Іванович Бехтер. Колись, ще у 90-х рр. Олександр Іванович сам був депутатом селищної ради. Й дотепер він залишається небайдужим до суспільних справ, до важливих питань життя громади. Один невеликий, але показовий приклад: коли на початку 2016 року розпочалася кампанія з благоустрою в частині встановлення урн для сміття, Олександр Бехтер встановив їх поряд зі своїми магазинами одним з найперших, без жодних спонукань і нагадувань. Напрям його підприємницької діяльності — торгівля господарськими товарами, будівельними матеріалами, автомототракторними запчастинами, а також сервісне обслуговування такої техніки як бензопилки, бензокоси тощо — спонукає орган місцевого самоврядування звертатися за допомогою при виконанні ремонтних робіт, прибиранні території, видаленні аварійних дерев та багатьох інших випадках. Можна з упевненістю сказати, що з Олександром Бехтером у вирішенні таких проблем завжди можна знайти спільну мову. Його підтримка стала ключовою у ремонті приміщення відділу селищної ради з надання адміністративних послуг — структури, відомої і потрібної багатьом багачанам. А нещодавно підприємець долучився до меценатства під час проведення Дня Великої Багачки — у частині фінансування призів для нагородження переможців у святкових номінаціях. А ще Олександр Бехтер поділився мрією: наступної весни він планує викласти мозаїчною плиткою простір перед «Колоритом». Зважаючи на те, що розташований цей торговельний заклад на самісінькому в’їзді до селища з полтавського боку, даний крок сприятиме більш позитивному враженню у мандрівників про наш край. Тобто йдеться про користь як для самого суб’єкта бізнесу, так і для всієї громади.

   Шановні жителі Великої Багачки!

  З метою уточнення даних паспортного обліку, наполегливо рекомендуємо перед зверненням до селищної ради щодо отримання довідок про склад сім’ї для оформлення субсидій звернутися до відділу надання адміністративних послуг (перший поверх будівлі селищної ради, колишнє приміщення військкомату) для перереєстрації домових книг. Дякуємо за розуміння!

  За інформацією районного відділу Державної реєстрації актів цивільного стану, з 29 вересня по 5 жовтня 2016 року відділом зареєстровані 2 народження (на території селищної ради відсутні), 2 смерті (в обох випадках — жителів Великобагачанської селищної ради), 2 шлюби (1 «наш»). Розлучення не реєструвалися.

 

ПРЕС-СЛУЖБА ВЕЛИКОБАГАЧАНСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ 

шеф-редактор Анатолій КАРПОВ

 

        


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь