A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великобагачанська громада
Полтавська область, Миргородський район

Інформаційний бюлетень № 5 (74)

Дата: 26.06.2017 08:56
Кількість переглядів: 1018

НАША ГРОМАДА

Інформаційний бюлетень № 5(74)

22.06.2017

 

17—19 червня відбулися випускні вечори в ряді загальноосвітніх шкіл об’єднаної територіальної громади. В Байрацькій ЗОШ І—ІІ ст. випускників привітав селищний голова Юрій Саковський; в Якимівській ЗОШ І—ІІІ ст. — секретар селищної ради Людмила Срібна, в. о. старости Олександр Лобур і депутат селищної ради Сергій Овчаренко; в Багачанській Першій ЗОШ І—ІІ ст. — заступник селищного голови Віктор Беркало, в. о. старости Лідія Гордусенко, депутати селищної ради Петро Гриценко та Олександр Великий.

 

Працівниками обласного військового комісаріату проведена перевірка стану ведення військового обліку у Великобагачанській селищній раді. За результатами перевірки фахівцям були надані відповідні рекомендації і доведений термін для їх виконання.

 

16 червня відбулася третя сесія селищної ради сьомого скликання.  В ході пленарного засідання депутати затвердили положення та персональний склад житлової і адміністративної комісій селищної ради. Були затверджені на 2018 рік ставки податків: земельного, єдиного, на нерухоме майно, транспортного і курортного збору. Сесія розглянула ряд питань про внесення змін до бюджету, про надання матеріальної допомоги, земельні питання та інші, віднесені до її компетенції.

 

16 червня в приміщенні районного методичного центру народної творчості відбулися урочистості з нагоди відзначення Дня медичного працівника. В заходах брав участь селищний голова Юрій Саковський. Він привітав трудовий колектив медиків громади і вручив подяки селищної ради ряду працівників галузі: лікарю Великобагачанської амбулаторії загальної практики сімейної медицини Світлані Біленко, інженеру з охорони праці Великобагачанської центральної районної лікарні, депутату селищної ради Віктору Бутенку, фельдшеру ФАП Довгалівки Світлані Василько, лікарю Багачанської Першої АЗПСМ Руслану Шарому, медичній сестрі ФАП Степанівки Олені Петровій, фельдшеру ФАП Якимового Тетяні Явтушенко, фельдшеру ФАП Мар’янівки Наталії Балюк, медичні сестрі Радивонівської АЗПСМ Любові Шудрі.

 

Селищний голова Юрій Саковський зустрівся з дільничними інспекторами поліції, які обслуговують адміністративну територію об’єднаної громади: Олександром Падусенком та Олександром Хавером. В ході зустрічі, яка приурочувалась до професійного свята — Дня дільничного інспектора — селищний голова побажав правоохоронцям професійних успіхів та вручив їм відзнаки селищної ради.

 

22 червня у Великій Багачці відбулися жалобні урочистості з нагоди Дня Скорботи і вшанування пам’яті жертв війни. В ході заходів, що відбувалися на Меморіалі Слави перед присутніми виступили керівники району та районної ветеранської організації. До меморіальних плит з іменами загиблих великобагачанців лягли квіти, їх пам’ять та пам’ять усіх загиблих протягом 1941—1945 рр. вшанували хвилиною мовчання. Панахиду за жертвами війни відслужив о. Віталій Фазан. В урочистостях брали участь працівники виконавчого апарату селищної ради на чолі із заступниками селищного голови Анатолієм Каленіченком і Віктором Беркалом.

 

До населених пунктів об’єднаної громади завезена значна кількість труб, що в минулому використовувалися в нафто газовидобуванні, а наразі можуть бути використані як металоконструкції для огорож тощо. Труби розподілені між Великої Багачкою та старостинськими округами в кількості 100 погонних метрів для кожного. Дякуємо одному з керівників підприємства «Полтаванафтогазвидобування» Юрію Нагнію за увагу до потреб Великобагачанської громади. Дякуємо голові фермерського господарства Григорію Дорофею за наданий для перевезення транспорт.

 

Дякуємо жителеві селища, працівнику відділу благоустрою селищної ради Івану Замоздрі за надану розсаду квітів.

 

Колектив художньої самодіяльності «Дивограй» Степанівського СБК брав участь в обласному фольклорно-мистецькому святі, яке відбувалося 18 червня в Хоролі.

 

У Багачці Першій після проведення ремонту відкрили приміщення, де можна, в разі потреби, проводити поминальні обіди й тому подібні заходи. Для цього використали житловий будинок, котрий був визнаний відумерлою спадщиною і перейшов у власність територіальної громади.

 

20 червня розпочалися проектно-вишукувальні роботи щодо будівництва водогонів у Мар’янівці та Степанівці. Кошти для реалізації проекту планується залучити із субвенції з державного бюджету. Представники підприємства-проектанта побували на місцевості та зустрілися з в. о. старост — Лідією Філіпенко і Ніною Большачковою.

 

Працівники Великобагачанської дільниці управління водного господарства провели прибирання та заходи з благоустрою на прилеглій до організації території.

 

21 червня у Великій Багачці відбулася нарада керівника Полтавської дирекції ПАТ «Укрпошта» Андрія Рижова, начальника Миргородського центру поштового зв’язку Володимира Святенчука, працівників поштових відділень району. Темою зібрання була модернізація галузі, запровадження нових сервісів для клієнтів, покращення умов праці для операторів та листонош. Селищний голова Юрій Саковський привітав учасникам зібрання і вручив подяки селищної ради листоношам, які працюють на території об’єднаної громади — Олені Джугань і Ніні Літвіновій.

 

Дякуємо жителеві Великої Багачки Юрію П’ятницькому за надану технічну допомогу під час ремонту загратування зливової каналізації на вулиці Шевченка.

 

Завершився об’їзд розташованих на території громади доріг державної та комунальної власності, який відбувався за участі заступників селищного голови і виконувачів обов’язків старост. За результатами об’їзду були складені плани виконання ремонтних робіт та забезпечення необхідними матеріалами. До плану робіт включений, зокрема, з’їзд з траси Київ — Харків у бік Радивонівки. Дякуємо Герою України Івану Балюку за допомогу у виконанні дорожньо-ремонтних робіт.

 

Біля приміщення центральної районної бібліотеки відбулася виставка «Останній день перед війною», організована працівниками ЦРБ та краєзнавчого музею. На ній були представлені різноманітні артефакти 1930—1940-хх рр., лунала тогочасна музика. Заступник селищного голови Віктор Беркало відвідав виставку і привітав її учасників.

 

Дякуємо підприємцеві Денису Черномазову за наданий для потреб благоустрою населених пунктів громади штахетник.

 

В черговому турі першості району з футболу відбулися тільки два матчі. Їх результати Радивонівка — Гоголеве 3:3; Білоцерківка — Степанівка 2:1. Інші ігри з технічних причин не відбулися, про дату їх проведення буде повідомлено додатково. Наступні матчі першості відбудуться 24 червня. В них зустрічаються Устивиця — Байрак і Гоголеве — Степанівка. Початок о 17 годині.

 

Офіційні, неофіційні свята та пам’ятні дати наступного тижня:

23 червня — День державної служби; Міжнародний Олімпійський день; Міжнародний день вдів; День балалайки.

25 червня — День молоді; День митної  служби України; День дружби і єдності слов’ян; День мореплавця.

26 червня — Міжнародний день боротьби з незаконним обігом наркотиків; Міжнародний день підтримки жертв тортур.

27 червня — Всесвітній день рибальства.

28 червня — ДЕНЬ КОНСТИТУЦІЇ УКРАЇНИ.

 

За інформацією районного відділу Державної реєстрації актів цивільного стану, з 8 по 21 червня відділом зареєстровані 6 народжень, 10 смертей та 1 укладення шлюбу.

 

Хай вам щастить!

ПРЕС-СЛУЖБА ВЕЛИКОБАГАЧАНСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ      шеф-редактор Анатолій КАРПОВ                                                                                 

 

                                                                                                                                                

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь