A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великобагачанська громада
Полтавська область, Миргородський район

3.10.2017

Дата: 05.10.2017 08:43
Кількість переглядів: 810

НАША ГРОМАДА

Інформаційний бюлетень № 19 (88)

3.10.2017

 

Селищний голова Юрій Саковський та заступник селищного голови Віктор Беркало привітали з професійним святом працівників центральної районної бібліотеки. Вони також брали участь у заходах, організованих працівниками ЦРБ з нагоди Всеукраїнського дня бібліотек.

 

Селищний голова Юрій Саковський привітав з Міжнародним днем людей похилого віку представників первинних ветеранських організацій об’єднаної територіальної громади. Він вручив подяки селищної ради активістам ветеранського руху. Відзнаки отримали: Валентина Лещенко, Світлана Хлистуненко, Любов Солод, Олександра Білик, Лідія Бехтер, Віра Терещенко, Іван Балюк, Василь Година, Людмила Литвин, Олександра Лисак.

 

З нагоди Дня працівників освіти ряд педагогів об’єднаної громади отримав нагороди від селищної ради — нагрудні знаки «За відданість справі». Селищний голова Юрій Саковський вручив у ході урочистостей відзнаки Любові Липко, Ганні Гарній, Юлії Пасько, Тамарі Пелешенко та Володимиру Чумаку.

 

У Великій Багачці відбулися урочистості з нагоди Дня усиновлення. В них брала участь секретар селищної ради Людмила Срібна. Вона вручила відзнаки і подарунки селищної ради опікунам, піклувальникам та прийомним батькам, які мешкають в населених пунктах об’єднаної територіальної громади: Надії Дзябенко, Катерині Самохваловій, Світлані Якименко, Олені та Євгену П’ятакам, Інессі Хоменко, Іллі Жигалову, Володимиру Євтюхіну, Валентині Ремньовій, Ніні Явтушенко, Вірі Хоменко, Валентині Питленко, Раїсі Сухомлиновій, Віктору Писаренку, Миколі та Людмилі Власенко.

 

Селищний голова Юрій Саковський та заступник селищного голови Анатолій Каленіченко у Радивонівці привітали з Днем вчителя заслуженого працівника освіти України Валентину Балюк, і в її особі — всіх педагогічних працівників громади.

 

У Степанівці відбулися урочистості з нагоди Дня вчителя і Дня людей похилого віку. Жителів села привітали заступник селищного голови Віктор Беркало і виконувачка обов’язків старости Ніна Большачкова. Урочистості завершилися концертом аматорів художньої самодіяльності Степанівки і Балюків.

 

30 вересня відбувся День Байраку. Цим святом завершився цьогорічний сезон днів населених пунктів об’єднаної громади. Жителів села привітали зі святом депутат селищної ради Володимир Журавель, селищний голова Юрій Саковський. У події також брали участь секретар селищної ради Людмила Срібна, депутати селищної ради Тамара Удод і Віктор Бутенко. Концертна програма Дня Байраку була представлена відомою артисткою Наталією Бучинською.

 

Відбулося чергове засідання виконавчого комітету селищної ради. Головною темою порядку денного була підготовка до опалювального сезону та до роботи інженерних мереж в осінньо-зимовий період. На засідання були запрошені майстер дільниці «Миргородводоканал» В’ячеслав Шостя і майстер дільниці «Миргородтеплоенерго» Василь Ільїн. Про готовність об’єктів інфраструктури до безперебійної роботи взимку доповідали заступник селищного голови Анатолій Каленіченко, виконувачі обов’язків старост Олександр Лобур, Ніна Большачкова, Лідія Гордусенко, Лідія Філіпенко. За результатами розгляду питань виконком прийняв відповідні рішення.

 

Завершилося інтерактивне голосування за проекти «Бюджету участі Полтавської області». Нагадуємо, Великобагачанська об’єднана громада представила 8 проектів, які мають стосунок до різних населених пунктів. Про підсумки голосування стане відомо наприкінці жовтня нинішнього року.

 

Кошти, виділені рішенням селищної ради на ремонт вулиць Каштанової у Великій Багачці, Миру в Бутовій Долині та державної дороги загального користування до Буряківщини (240 тис. грн.). Продовження робіт можливе в разі надходження запланованої на ці потреби субвенції з коштів обласного бюджету.

 

Завершене виконаня ямкового ремонту ділянок доріг загального користування біля Степанівки та Пушкаревого, а також проїжджої частини вулиці Набережної у Великій Багачці (від початку вулиці до кафе «Едем»).

 

Відбулося виїзне засідання постійної комісії селищної ради із земельних питань. Комісія розглянула кілька заяв щодо спірних питань землекористування у Великій Багачці та Степанівці. За результатами розгляду учасникам земельних право стосунків надані роз’яснення щодо вирішення спорів у рамках чинного законодавства.

 

В Малій Решетилівці була організована і проведена толока з облаштування приміщення сільського клубу в будівлі колишнього магазину районного споживчого товариства. У ній брали участь близько 20 місцевих мешканців.

 

Продовжується спилювання аварійних дерев у Якимовому, Багачці Першій та Радивонівці.

 

Дякуємо працівникам дільниці району газового постачання (начальник Євген Маковецький) за оперативне відновлення пошкодженого під час стихії газопостачання домогосподарства одинокої літньої мешканки Мар’янівки.

 

Дякуємо депутату селищної ради Володимиру Журавлю за пиломатеріали, надані для спорудження дитячої пісочниці у Великій Багачці (мікрорайон колишнього хлібозаводу).

 

Виготовлені ще два контейнери для збору поліетиленових пляшок (5-й і 6-й за ліком). Вони встановлені, відповідно, біля магазину «Європа» та біля будинку на вул. Європейській, 65 (район «світлофора»).

 

Відбувся перенесений матч першості району з футболу. Його результат: Байрак — Устивиця 11:3. У чемпіонаті залишилося провести ще одну перенесену гру Байрак — Гоголеве, після чого турнірна таблиця набуде підсумкового вигляду. А найближчої суботи, 7 жовтня, розпочинається розіграш Кубка пам’яті Михайла Кушнерика. В першому раунді у Великій Багачці зустрічаються команди Байраку, Довгалівки, Гоголевого. У Степанівці, крім господарів, зіграють команди Багачки Першої та Устивиці. Початок змагань о 10 годині.

 

Працівники Великобагачанської філії ДП «Полтавський облавтодор» (начальник Олександр Черевко) брали участь в обласній спартакіаді автодорожників. За підсумками кількох видів змагань наші шляховики вибороли загальнокомандне перше місце. Перемогу для команди кували Дмитро Блажко, Валентина Кіяшко, Анатолій Шендрик, Володимир Черевко, Олег Вертелецький, Людмила Саленко, Анатолій Вертелецький.

 

Селищний голова Юрій Саковський і секретар селищної ради Людмила Срібна брали участь у вітанні з приводу Дня людей похилого віку відвідувачів територіального центру соціального захисту.

 

Заступник селищного голови Віктор Беркало брав участь у засіданні погоджувальної комісії з передачі майна закладів освіти у власність об’єднаної територіальної громади. Комісія складається з представників селищної, районної рад, райдержадміністрації і діє на паритетних засадах.

 

У зв’язку з виявленням на території громади кількох випадків сказу серед диких і свійських тварин, наш край визнаний одним із найбільш неблагополучних щодо цієї інфекції в усій країні. Задля уникнення поширення хвороби серед людей, надаємо, з подачі лікаря Великобагачанської центральної районної лікарні, ортопеда-травматолога Олександра Климчука, кілька порад профілактичного характеру. Сказ (або ж гідрофобія) викликається нейротропним вірусом і передається при укусі чи ослиненні зараженою твариною. Майже у всіх випадках сказ невиліковний і закінчується загибеллю ураженої особини. Єдиним надійним засобом убезпечення є вчасно проведене щеплення.

Як засвідчує статистика, головним джерелом небезпеки для людей є собаки. Причому не тільки ті, які поводяться вочевидь неадекватно, а й ті, котрі вже інфіковані, проте клінічні прояви хвороби ще не виявляються. Тварину, яка завдала травму, треба постаратися залишити в живих і влаштувати для неї карантинні заходи під наглядом ветеринарних лікарів. Карантин повинен тривати до 14 днів. Якщо ж напад вчинений дикою твариною, наприклад, на полюванні, твариною треба постаратися забити, а тушу надати для дослідження.

Перша допомога при укусі чи ослиненні полягає у тривалому (до 15 хвилин) промиванні ураженого місця водою з милом чи дезінфікуючим засобом та накладанні стерильної пов’язки. У подальшому необхідно якнайшвидше звернутися до медичного закладу, де є відповідна вакцина та специфічний імуноглобулін.

 

Офіційні, неофіційні свята і пам’ятні дати в Україні:

5 жовтня — Всесвітній день учителя.

6 жовтня — Всесвітній день охорони місць існування; Всесвітній день посмішки.

8 жовтня — День юриста; День художника; День працівників санітарно-епідеміологічної служби України.

9 жовтня — Всесвітній день пошти; День ріелтора.

10 жовтня — День працівників стандартизації та метрології; Всесвітній день психічного здоров’я.

 

За інформацією районного відділу Державної реєстрації актів цивільного стану, за період з 13 вересня по 2 жовтня 2017 року відділом зареєстровані 4 народження, 11 смертей та 4 шлюби. Розлучення не реєструвалися.

 

Хай вам щастить!

 

ПРЕС-СЛУЖБА ВЕЛИКОБАГАЧАНСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ           

                                                                                                               шеф-редактор Анатолій КАРПОВ

 

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь