A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великобагачанська громада
Полтавська область, Миргородський район

Інформаційний бюлетень № 18(87)

Дата: 03.10.2017 08:40
Кількість переглядів: 980

НАША ГРОМАДА

Інформаційний бюлетень № 18 (87)

28.09.2017

 

З нагоди визволення Великої Багачки, Полтави і Полтавщини у роки Другої Світової війни 55 ветеранів війни і праці, жителів Великої Багачки отримали продуктові набори від селищної ветеранської організації та селищної ради. Персональний склад адресатів визначався радою ветеранської організації. Вручення подарунків відбувалося за місцем проживання літніх людей стараннями заступників селищного голови Анатолія Каленіченка і Віктора Беркала, голови селищної ветеранської організації Надії Журавель, депутата селищної ради Сергія Ярошенка, громадської активістки Ніни Солод. Дякуємо суб’єкту підприємницької діяльності Олексію Мазуру за меценатську допомогу.

 

21 вересня у Великій Багачці перебувала з робочим візитом кореспондентська група телерадіокомпанії «Лтава» у складі Карини Москаленко та Євгена Ковальчука. Вони побували біля пам’ятного знака воїнам антитерористичної операції, нововідкритого фонтана на вулиці Шевченка, відвідали Довгалівку і Байрак, брали участь у відкритті меморіальної дошки Олександру Гавловському та святкуванні першої фази Дня Великої Багачки. За результатами роботи світ побачили кілька сюжетів, з якими можна ознайомитися на офіційному сайті телеканалу за адресою: www.ltava.poltava.ua/tags/1961.

 

21 вересня під час богослужіння у великобагачанській церкві Різдва Богородиці селищний голова Юрій Саковський привітав священиків і вірян з храмовим для селища святом.

 

21 вересня на приміщенні поліклінічного відділення центральної районної лікарні була відкрита пам’ятна дошка на честь головного лікаря ЦРЛ в 1974—1989 рр. Олександра Антоновича Гавловського. Право відкрити меморіальну дошку було довірене члену виконкому селищної ради, Герою України Івану Балюку.

 

Святкування Дня Великої Багачки розпочалося 21 вересня молебнем за здоров’я і мир біля приміщення районного методичного центру народної творчості у виконанні священиків Василя Фазана, Віталія Фазана та Віктора Петришинця. Після цього селищний голова Юрій Саковський вручив нагрудні знаки за заслуги перед громадою. Нагороди отримали: протоієрей, настоятель місцевої церкви Василь Фазан; начальник відділення поліції Олександр Свердан; начальник районного сектору ГУ ДСНС України в Полтавській області Сергій Гайворонський; голова селянського фермерського господарства «Астра-Агро» Антоніна Живолуп; директор ТОВ «Багачанське» Володимир Журавель; голова правління ТОВ «Санаторій «Псьол» Юрій Гребельник; директор ДП «Миргородське лісове господарство» Артем Рябухін. У святковому концерті брали участь аматорські художні колективи з Радивонівки, Багачки Першої, Степанівки, Якимового, Балюків, Бутової Долини, були присутні виконувачі обов’язків старост Лідія Філіпенко, Лідія Гордусенко, Ніна Большачкова, Олександр Лобур.

 

Відбувся розіграш першого Кубка об’єднаної громади з футболу, у фіналі якого зустрічалися команди з Байраку і Степанівки. У вирішальному матчі, який проходив на полі стадіону «Колос» у Великій Багачці перемогу, з рахунком 3:1, здобули степанівські футболісти. Почесний Кубок, а також медалі і матеріальне заохочення для гравців обох команд вручив народний депутат України Костянтин Іщейкін.

 

22 вересня на території Меморіалу Слави відбувалися урочистості із вшанування учасників бойових дій, ветеранів та дітей війни з нагоди 74-ї річниці визволення Полтавщини. Учасники урочистостей поклали квіти до пам’ятника Воїну-визволителю, пам’ятних знаків воїнам-афганцям, ліквідаторам наслідків аварії на ЧАЕС, учасникам антитерористичної операції, пам’ятників Тарасу Шевченку і Федору Кушнерику. Святкові заходи продовжилися концертом Полтавського симфонічного оркестру під орудою Віталія Скакуна. Концерт, в ході якого виконувалися як твори радянської естради, так і кращі зразки світової музичної класики, мав великий успіх у численних глядачів. Дякуємо жителеві громади, заслуженому працівнику культури Якову Мальку за сприяння в організації культурно-мистецького заходу.

 

Вранці 23 вересня відбулося відкриття першого у Великій Багачці публічного фонтану. Подія приурочувалася до відзначення Дня Великої Багачки. Дякуємо жителеві селища Володимиру Шестерікову за виявлену ініціативу та дії, вжиті для реалізації задуму.

 

Основні святкові події Дня Великої Багачки відбувалися 23 вересня на стадіоні «Колос». Учасників та гостей свята привітали селищний голова Юрій Саковський і народний депутат України Костянтин Іщейкін. Програма свята складалася з кінно-акробатичного виступу представників Дібрівського кінного заводу, рухливих ігор та інших розважальних заходів для дітей, виступів співачки Тетяни Піскарьової, гуртів «Живі барабани», «Jazz Parnas» та «Violin Mix Band”, дискотеки за участі DJ Cherkasoff та гурту «Сан-Тропе». Працювали численні атракціони і торговельні точки.

 

За підсумками трьох святкових днів дякуємо трудовим колективам і окремим громадянам, що в той чи інший спосіб долучились до організації урочистостей та розважальних заходів. Спасибі вам: В’ячеслав Вороненко, Олег  Малько, Олександр Яцюк, Олександр Бехтер, Михайло Дураченко, Олексій Луценко, Віктор Шалаєнко, Вікторія Федотова, Сергій Балюк, Олександр Горгуц, Надія Журавель, Катерина Щербина, Василь Коцар, Віктор Недайкаш, Володимир Журавель, Сергій Тимченко, Юрій П’ятницький, колективи Великобагачанської загальноосвітньої школи І—ІІІ ст. (директор Лариса Марченко), районного методичного центру народної творчості (директор Наталія Чобітько), дитячого садка «Дзвіночок» (завідувачка Людмила Іваненко), районної організації Товариства сприяння обороні України (голова Анатолій Бандур), комунального підприємства «Великобагачанський житлосервіс» (директор Євгеній П’ятак), відділу благоустрою селищної ради (в. о. начальника Леонід Маслов). Дякуємо працівникам селищної ради за сумлінне виконання поставлених доручень, працівникам центральної районної лікарні, відділення поліції, сектору ГУ ДСНС за забезпечення безпроблемного перебігу святкових заходів. Особлива подяка Тетяні Кононенко — режисеру дійства і ведучій багатьох заходів святкової програми. Дякуємо жителям навколишніх житлових будинків за розуміння значення свята і перепрошуємо за деякі тимчасові незручності.

 

Дякуємо працівникам дільниці району газового постачання за підключення Вічного вогню на час проведення урочистостей з нагоди визволення Великої Багачки. Дякуємо члену виконкому селищної ради Анатолію Писаренку за небайдужість і відповідальність, виявлені при збереженні комунального майна (дорожніх знаків).

 

Біля магазину «Оскар» у Великій Багачці відбулася сходка жителів вулиць Гагаріна, Ювілейної, Української, Театральної за участі селищного голови Юрія Саковського, його заступника Анатолія Каленіченка, депутатів селищної ради Андрія Капінуса і Віктора Бутенка, директора КП «Великобагачанський житлосервіс» Євгенія П’ятака. Були розглянуті питання вивезення побутових відходів з мікрорайону, ремонту проїжджої частини вулиць, облаштування дитячого майданчика на вулиці Театральній, перенесення дошки оголошень у зручніше для громадян місце. Окремої темою розмови була діяльність розташованого неподалік тваринницького комплексу та санітарний стан навколишньої території. Представник власника комплексу Олексій Мазур пообіцяв найближчим часом надати зацікавленим особам відповідні правоустановчі та дозвільні документи.

 

Сходка жителів за участі селищного голови Юрія Саковського відбулася також у Малій Решетилівці. Головним питанням порядку денного було відновлення діяльності місцевого сільського клубу. Позаяк історичне приміщення закладу культури прийшло в непридатність, було вирішено відкрити клуб в приміщенні колишнього місцевого магазину. Про це досягнута домовленість з керівництвом Великобагачанського споживчого товариства. За підсумками зустрічі була сформована ініціативна група під керівництвом депутата селищної ради кількох попередніх скликань Станіслава Сидоренка для приведення будівлі магазину у потрібний вигляд.

 

В ніч на 21 вересня відбувся підпал центрального сміттєзвалища Великої Багачки. Підпал виявився наймасштабнішим за останній час. Протягом наступної доби загоряння було локалізоване.

 

Як повідомлялося раніше, в Якимовому триває будівництво каплиці. 24 вересня на новобудові встановлений купол з хрестом. З цієї нагоди протоієрей Василь Фазан здійснив обряд освячення каплиці. При цій події були присутні селищний голова Юрій Саковський; заступник селищного голови Анатолій Каленіченко; в. о. старости Олександр Лобур; ініціатор та головний спонсор будівництва, депутат селищної ради Сергій Овчаренко.

 

Офіційні, неофіційні свята і пам’ятні дати в Україні наступного тижня:

29 вересня — Всесвітній день серця.

30 вересня — Всеукраїнський день бібліотек; День усиновлення в Україні; Міжнародний день перекладача.

1 жовтня — День учителя; Міжнародний день людей похилого віку; День ветерана; Міжнародний день музики; Всесвітній день вегетаріанства.

2 жовтня — Міжнародний день ненасилля; Всесвітній день житла; міжнародний день соціального педагога; Всесвітній день архітектури; Міжнародний день лікаря.

4 жовтня — Всесвітній день захисту тварин.

 

Хай вам щастить!

 

ПРЕС-СЛУЖБА ВЕЛИКОБАГАЧАНСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ           

                                                                                                               шеф-редактор Анатолій КАРПОВ

 

 

 

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь