A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великобагачанська громада
Полтавська область, Миргородський район

Інформаційний бюлетень № 33

Дата: 25.10.2016 08:25
Кількість переглядів: 832

  РІДНЕ СЕЛИЩЕ

              Інформаційний бюлетень №33

              15.09.2016

  Великобагачанська селищна рада інформує про події, що відбулися з 9.09.2016 по 15.09.2016

  10 вересня у Києві, на Контрактовій площі відбувався Восьмий Всеукраїнський ярмарок органічних продуктів. У заході на запрошення Президента України у 1994—2005 рр., голови благодійного фонду «Україна» Леоніда Кучми брала участь великобагачанська делегація на чолі із селищним головою Юрієм Саковським. Концертна програма ярмарку складалася з виступів стипендіатів благодійного фонду. Серед учасників концерту була юна бандуристка з Довгалівки Дарина Живолуп. Її виступ мав неабиякий успіх, свідченням чому став букет, вручений мисткині від імені колишнього Президента України.

  11 вересня у Затоні відбувалося святкування Дня села. З нагоди свята Великобагачанська селищна рада відзначила грамотами:

  Онищенка Олексія Васильовича — активіста громадського життя;

  Левченка Олексія Андрійовича — воїна-інтернаціоналіста, учасника бойових дій в Афганістані.

  Соціальним працівникам територіального центру соціального обслуговування, що працюють на території села Затон, Валентині Іванівні Науменко та Тетяні Костянтинівні Ігнатенко, від імені селищної ради вручені велосипеди.

  Селищний голова Ю. Б. Саковський, вітаючи численних учасників свята з цією подією, водночас звітував про діяльність органу місцевого самоврядування протягом останнього часу. Зокрема, щодо виготовлення проектно-кошторисної документації на будівництво системи вуличного освітлення в Затоні. Жителі села порушили перед селищним головою ряд питань місцевого життя, що їх хвилюють. Серед них — будівництво автобусної зупинки на дорозі Велика Багачка — Поділ у напрямі Полтави. Дане питання не належить до компетенції органу місцевого самоврядування, проте селищна рада готова усіляко сприяти його вирішенню.

  На жаль, в ході святкування мав місце прикрий випадок, коли без відзнаки залишився учасник бойових дій в антитерористичній операції. Керівництво селищної ради приносить вибачення з цього приводу і вживатиме всіх заходів для недопущення подібних ситуацій у майбутньому.

  9 вересня з нагоди Дня фізичної культури і спорту група ентузіастів здійснила велопробіг за маршрутом Велика Багачка — Устивиця — Велика Багачка. Метою заходу була популяризація велосипеда як траспортного засобу та пропаганда здорового способу життя

  13 вересня на братській могилі, розташованій на території Меморіалу Слави, була встановлена оновлена меморіальна дошка з уточненням імен воїнів, що загинули в боях за визволення Великої Багачки у вересні 1943 року та місцевих жителів, розстріляних в період окупації. Імена загиблих військовослужбовців та мирних жителів стали відомими завдяки старанням пошуковців Великобагачанського краєзнавчого музею у 2014—2016 рр. Даний захід відбувся в рамках належного відзначення 73-річниці визволення Великої Багачки у Другій Світовій війні.

  13 вересня відбулася чергова сесія Великобагачанської селищної ради. Серед питань, внесених до порядку денного, розглянутих у ході пленарного засідання та щодо яких були ухвалені відповідні рішення, називаємо наступні:

— про затвердження кошторису відзначення Дня Великої Багачки в розмірі 72 тис. грн.;

— про надання субвенції управлінню праці та соціального захисту населення Великобагачанської райдержадміністрації в сумі 7,5 тис. грн. для покращення та пришвидшення процедури призначення житлово-комунальних субсидій на 2016—2017 рр.;

— про затвердження програми «Територіальна оброна» та фінансування її у 2016 році в сумі 12 тис. грн.;

— про виділення додаткових коштів у сумі 7 тис. грн. для реалізації Програми зайнятості населення (на оплату праці осіб, залучених до виконання громадських робіт з благоустрою територій);

— про виділення коштів у сумі 5,5 тис. грн. для участі вихованців Великобагачанської ДЮСШ в обласних та всеукраїнських змаганнях;

— про виділення коштів районному центру первинної медико-санітарної допомоги на придбання препаратів для проведення туберкулінодіагностики дітей (сума 8 тис. грн.);

— про збільшення кількості працівників відділу благоустрою селищної ради;

— про забезпечення доступу до публічної інформації у Великобагачанській селищній раді;

— про делегування представників селищної ради до робочої групи для створення майбутньої об’єднаної громади (до складу робочої групи увійшли селищний голова Юрій Саковський, депутати Андрій Мороз, Микола Халдай, Валентина Пицяк, Григорій Савенко);

— про виділення коштів на затвердження проектно-кошторисної документації та проведення робіт з монтажу мереж зовнішнього вуличного освітлення сіл Мала Решетилівка (1 лінія), Затон (2 лінії) та частини вулиці Шевченка у Великій Багачці, загальна сума —260 тис. грн.

— про затвердження відзнак селищної ради: Почесної грамоти, грамоти та подяки.

  Разом із тим сесія селищної ради розглянула питання про оплату санаторно-курортного лікування для учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЄС. Депутати визначилися щодо необхідності визначення того, якого саме лікування і в який період року потребують ліквідатори. Запропонований до затвердження Порядок організації виїзної торгівлі депутати визначили недоцільним.

  За інформацією голови селищної ради Ю. Б. Саковського, надійшла перша письмова відповідь від сільських та селищної рад на пропозиції про створення Великобагачанської об’єднаної територіальної громади. Матяшівська сільська рада відхилила дану пропозицію і висловила побажання до збереження в існуючих територіальних межах.

  На даний час проводиться робота із уведення на території селищної ради посади екологічного інспектора на громадських засадах.

  Юрій Саковський закликав керівників підприємств, організацій усіх форм власності зробити другу половину п’ятниці, 23 вересня, неробочим днем задля більш якісного святкування Дня селища.

  За інформацією районного відділу Державної реєстрації актів цивільного стану за період з 9.09 по 15.09 на території селищної ради зареєстрований 1 факт смерті, фактів народження, укладення шлюбів та розлучень не реєструвалося.

Стежте за наступними випусками!

ПРЕС-СЛУЖБА ВЕЛИКОБАГАЧАНСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ

 

                                                                                


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь