A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великобагачанська громада
Полтавська область, Миргородський район

Інформаційний бюлетень №58

Дата: 10.03.2017 08:22
Кількість переглядів: 914

                                                                                     РІДНЕ СЕЛИЩЕ

               

                                                                          Інформаційний бюлетень

                                                                               №10 (58) 7.03.2017

                                               

Дорогі жінки Великобагачанської громади!

Щиро вітаю вас зі святом 8 березня, з Міжнародним жіночим днем! Бажаю вам міцного здоров’я, родинного щастя, затишку і добробуту вашим оселям, миру і злагоди зі світом та із собою. Це свято, що вже давно втратило політичний підтекст, з котрого все починалося, і перетворилося в одне з найулюбленіших свят нашої громади і нашого народу — День Весни і Краси. Тож прийміть мої найщиріші вітання, наші улюблені матусі, бабусі, дружини, донечки, внучки, колеги, просто всі знайомі і незнайомі жінки. Хай вам щастить цього дня і завжди!

Щиро ваш,

                    Селищний голова Юрій Саковський.

 

Відбулася ще одна сходка мешканців багатоквартирного будинку на вулиці Європейській, 69. В ній брали участь селищний голова Юрій Саковський і секретар селищної ради Людмила Срібна. Лейтмотивом зборів став ремонт покрівлі будинку. Учасники вирішили виконати ремонт у квітні-травні 2017 року, для чого з власників квартир необхідно зібрати відповідну суму. Селищна рада має намір відслідковувати перебіг процесу і сприяти йому в межах своїх повноважень.

 

В приміщенні районного центру народної творчості відбулася загальнорайонна нарада працівників культури та керівництва галузі. В ході наради учасники проаналізували здобутки і недоліки роботи закладів культури у 2016 році. В роботі наради брали участь керівники районної ради та райдержадміністрації, ряд сільських голів. Великобагачанську селищну раду представляв радник селищного голови Анатолій Карпов.

 

У зв’язку з тим, що у Великій Багачці тривають карантинно-ветеринарні заходи з приводу африканської чуми свиней, існує необхідність в матеріальному забезпеченні ветеринарно-поліцейських постів. Дякуємо керівництву санаторію «Псьол», підприємцям Олександру Коломійцю, Олександру Горгуцу, Володимиру Шестерікову, депутату селищної ради Сергію Ярошенку за допомогу в організації забезпечкення харчуванням.

 

Внаслідок ряду прикрих непорозумінь тимчасово було припинене забезпечення хлібом жителів Малої Решетилівки. Завдяки старанням селищного голови Юрія Саковського та радника селищного голови Анатолія Карпова працівники Миргородського хлібокомбінату відновили виїзну торгівлю в цьому селі.

 

Селищний голова Юрій Саковський мав зустріч з представниками підприємства, яке взяло в оренду Великобагачанський шлюз-регулятор і оголосило про намір встановлення на ньому гідроенергетичної установки. Сторони обговорили формат співпраці підприємства з органом місцевого самоврядування. Зокрема, йшлося про створення 6 додаткових робочих місць, про участь енергетиків у реалізації ряду інфраструктурних проектів селищної ради (продовження розвитку мережі вуличного освітлення тощо). Юрій Саковський наголосив на тому, що діяльність гідроелектростанції не повинна порушувати прав та інтересів мешканців громади, а потенційні проблемні питання повинні бути обговореними на громадських слуханнях перед початком будівництва.

 

У житловому будинку на вулиці Скелі у Великій Багачці сталася пожежа. На місце події оперативно виїхав черговий караул РС ДСНС України в Полтавській області, а також селищний голова Юрій Саковський та начальник відділення Національної поліції Олександр Свердан. Загибелі та травмування людей вдалося уникнути, будинок знищений вогнем повністю.

 

Відбулися районні змагання з волейболу серед чоловічих команд, які проходили в рамках спартакіади районної організації ФСТ «Колос». Команда з Великої Багачки, сформована (на відміну від більшості інших) повністю з місцевих жителів, стала чемпіоном. Вітаємо!

 

Дякуємо колективам дитячої музичної школи (директор Олена Романенко), відділення Національної поліції (начальник Олександр Свердан) та автостанції «Велика Багачка» (начальник Олександр Коротун) за активну участь у прибиранні від побутового сміття прилеглих до їхніх установ та організацій територій.

 

 Заступник селищного голови Анатолій Каленіченко брав участь у роботі колегії райдержадміністрації та привітав ветеранський актив району на святкових заходах з нагоди 30-річчя районної ветеранської організації.

 

Радник селищного голови Анатолій Карпов брав участь у дводенному семінарі, що проходив на базі готелі «Україна» в Полтаві, в рамках міжнародного проекту ПРОМІС (Партнерство для розвитку міст) за підтримки Державного фонду регіонального розвитку та Уряду Канади. Тренери-консультанти надали учасникам семінару детальну інформації щодо підготовки проектів розвитку населених пунктів, які матимуть можливість отримати для їх реалізації гранти національних та міжнародних фінансових інституцій. Одним з найбільш цікавих моментів семінару стала розмова про можливість безпосереднього долучення Великої Багачки до ініціатив, що реалізуються за кошти проекту ПРОМІС.

 

Святкові та пам’ятні дні наступного тижня:

9 березня — Шевченківський день; Міжнародний день ді-джея; Всесвітній день нирки.

11 березня — День землевпорядника.

12 березня — Міжнародний день планетаріїв.

14 березня — Міжнародний день річок (Міжнародний день протидії греблям); Міжнародний день числа «Пі».

15 березня — Всесвітній день захисту прав споживачів; Міжнародний день захисту тюленів.

17 березня — Всесвітній день сну.

 

Хай вам щастить!

 

ПРЕС-СЛУЖБА ВЕЛИКОБАГАЧАНСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ       шеф-редактор Анатолій КАРПОВ                    

                                                                          

                                                                                 

                                                                                                            

 

   

                                                      

 

 

                                                                                             

                                                                                                         


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь