A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великобагачанська громада
Полтавська область, Миргородський район

Інформаційний бюлетень №57

Дата: 10.03.2017 08:20
Кількість переглядів: 828

                                                                           РІДНЕ СЕЛИЩЕ

                                                                       Інформаційний бюлетень

                                                                          №9 (57) 3.03.2017

 22 лютого в Хоролі відбулося засідання робочої групи з питань утилізації відходів під керівництвом    заступника голови облдержадміністрації Олега Пругла та за участі великої кількості фахівців з даного кола питань: теоретиків і практиків. Великобагачанську селищну раду представляли на зібранні депутат Сергій Ярошенко та директор КП «Великобагачанський житлосервіс» Євгеній П’ятак. Основним питанням порядку денного було потенційне будівництво заводу з переробки відходів для Миргорода, Миргородського, Шишацького, Решетилівського, Великобагачанського, Хорольського, Семенівського районів. Іншою стороною проекту є суттєве, майже вп’ятеро, скорочення кількості полігонів твердих відходів з більш якісним впорядкуванням тих, що лишаться. Євгеній П’ятак озвучив на зібранні головну проблему сміттєзвалища Великої Багачки — невизначеність правового статусу земельної ділянки, де воно розташовується. Посприяти у вирішенні цього питання обіцяли керівники обласної ради та облдержадміністрації різних часів, але позитивного ефекту це не мало. Матимемо сподівання, нинішній етап вирішення проблеми принесе бажаний результат.

 

Секретар селищної ради Людмила Срібна та директор комунального підприємства «Великобагачанський житлосервіс» Євгеній П’ятак брали участь у сходці мешканців 120-квартирного будинку на Європейській, 69. Найбільше учасників сходки непокоїв стан покрівлі будинку. Особливо це стосується нинішньої пори року, коли під час танення снігу тала вода руйнує електрогосподарство двох під’їздів.

На думку керівництва селищної ради та комунального підприємства, найбільш ефективним виходом із ситуації стало би створення об’єднання співвласників багатоквартирного будинку (ОСББ). У відповідності до чинного законодавства, у такому разі селищна рада могла би підтримати ОСББ співфінансуванням ремонтних та інших робіт з місцевого бюджету.

 

Протягом 22—23 лютого працівники підприємства «Вуличне освітлення» виконували роботи з монтажу та ремонту зовнішнього освітлення на вулицях Шевченка, Каштановій, Гагаріна, Європейській, Механізаторів, Котляревського, Зарічній. Загалом встановлені 2 енергозберігаючі ліхтарі нового покоління та замінені 12 ламп у вже існуючих.

 

Триває ремонт підвісного пішохідного мосту через Псьол. Дякуємо керівництву санаторію «Псьол» та жителю Великої Багачки Вадиму Тищенку за придбані для виконання ремонтних робіт металоконструкції.

 

Дякуємо керівництву та персоналу закладів громадського харчування «Дольче Віта», «Неаполь» та «Колінькова хата» за допомогу, надану в забезпеченні ветеринарно-карантинних заходів з приводу африканської чуми свиней. Дякуємо депутатам селищної ради Сергію Ярошенку, Віктору Бутенку, жителю Великої Багачки Олександру Регеді, а також заступнику голови райдержадміністрації Андрію Филипасю за наданий для проведення заходів транспорт.

 

В приміщенні територіального центру соціального обслуговування у Великій Багачці відбулося зібрання за участі фахівців із соціальної роботи районного центру та гостей із Гоголевого, а також отримувачів соціальних послуг. В зустрічі брав участь селищний голова Юрій Саковський. Відвідувачі мали можливість скористатися запропонованими різноманітними послугами, поспілкуватися з представниками влади і місцевого самоврядування, просто відпочити в гарній компанії.

 

Селищний голова Юрій Саковский разом із депутатом селищної ради Наталією Проскурою мав зустріч із групою осіб старшого віку, жителів Великої Багачки. Селищний голова прозвітував про діяльність місцевої влади протягом останнього часу. Пенсіонери повідомили йому про проблеми, які найбільше турбують цю спільноту. Зокрема про скорочення працівників територіального центру соціального обслуговування, в результаті чого були звільнені спеціалісти з дрібного ремонту одягу та предметів домашнього вжитку, про пропуск талої води в різних частинах селища. Побажання літніх людей мають стати для органу місцевого самоврядування стимулом для діяльності.

 

Внаслідок руху великогабаритного автотранспорту вулицею Шевченка була зруйнована частина мережі зливової каналізації. Це стало причиною тимчасового перекриття ділянки вулиці і проведення термінових ремонтних робіт. Просимо вибачення у жителів та гостей Великої Багачки за тимчасові незручності. Після закінчення робіт рух транспорту буде відновлений.

 

Завдяки старанням працівниць Решетилівської майстерні художньої вишивки “Соломія” самодіяльні артисти Бутоводолинського народного хору отримали нові сценічні костюми. Цього тижня вбрання прибуло до Великої Багачки. Присутній при передачі представник “Соломії” вручив причетному до виготовлення костюмів депутату селищної ради Сергію Ярошенку подарунок від майстерні — мініатюрний гобелен.

 

Працівниками відділу благоустрою селищної ради виконане обпилювання 3 аварійних дерев на вулицях Європейській та Шевченка, вирубка самосійної порослі на дорозі, яка з’єднує Велику Багачку та Бутову Долину, викошування очерету на центральному ставку.

 

Під час виконання робіт з розчищення снігу на вулиці Шевченка був випадково пошкоджений паркан одного з домогосподарств. Керівництво селищної ради принесло вибачення власникам паркану і частково компенсувало завдані збитки.

 

З нагоди 6-ї річниці смерті славного сина Великобагачанщини Петра Данька селищний голова Юрій Саковський поклав квіти до пам’ятного знака великобагачанським козакам.

 

Дякуємо керівництву і працівникам центральної районної лікарні за прибирання території лвкарні від побутового сміття, що нагромадилося протягом зими.

 

28 лютого відбулося засідання виконкому селищної ради. З інформацією про хід карантинних заходів щодо африканської чуми свиней виступив головний лікар лікарні ветеринарної медицини Роман Ольшевський. Він відповів на запитання членів виконкому щодо правомірності заборони торгівлі тваринницькою продукцією та ряд інших. Інформація була взята до відома. Виконком також розглянув питання дозволів на торгівлю та добудову приміщень, впорядкування адресного господарства, інші, віднесені до його компетенції. Селищний голова Юрій Саковський повідомив про бажання компанії «Енергія-1» збудувати гідроенергетичну установку на Великобагачанському шлюзі та її готовність здійснювати інвестиції в соціальну інфраструктуру громади.

 

Святкові та пам’ятні дати наступного тижня:

8 березня — Міжнародний жіночий день; 9 березня — Шевченківський день.

 

За інформацією районного відділу Державної реєстрації актів цивільного стану, 3 18 лютого по 2 березня відділом зареєстровані 4 народження, 3 смерті, 2 шлюби та 2 розлучення.

 

Хай вам щастить!

ПРЕС-СЛУЖБА ВЕЛИКОБАГАЧАНСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ      шеф-редактор Анатолій КАРПОВ                 

                                                                                                                    

 

 

   

                                                      

 

 

                                                                                             

                                                                                                         

 

 

 

   

                                                      

 

 

                                                                                             

                                                                                                         


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь